Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kúpele Piešťany navštívila indická štátna tajomníčka

Jej Excelencia Preneet Kaur Zobraziť galériu (10)
Jej Excelencia Preneet Kaur (Zdroj: Archív KP)

V stredu 31. októbra privítali v Kúpeľoch Piešťany mimoriadne vzácnych hostí. Navštíviť ich prišla Jej Excelencia Preneet Kaur, štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí Indie, v sprievode veľvyslanca Indie na Slovensku, pána Rajivu Misru s manželkou.

 

Dôvod návštevy bol viac ako sympatický – manžel pani Kaur je vnukom maharadžu Bhupindera Singha z Patijali, ktorý ako vôbec prvý indický maharadža objavil a vyskúšal liečivé účinky piešťanského bahna a termálnej vody. Bol to práve on, kto začal éru návštev maharadžov z Indie v Kúpeľoch Piešťany a po návrate domov o nich vždy hovoril v superlatívoch. Aj preto sa pani štátna tajomníčka rozhodla pozrieť si toto „bájne“ miesto osobne.

Ako poznamenala, dedo jej manžela mal pravdu. „Kúpele Piešťany prekonali všetky moje očakávania a rada budem ich dobré meno šíriť ďalej,“ povedala. „Aj mojim známym odporučím, aby na dovolenku prišli práve sem.“

Spolu so sprievodom obedovala v hoteli Thermia Palace, využila pekné počasie a poprechádzala sa aj po parku na Kúpeľnom ostrove, pozrela si priebeh niekoľkých procedúr a sama vyskúšala masáž.

Rozhodla sa tiež, že bude pracovať na tom, aby sa tradícia pravidelných návštev Indov v Kúpeľoch Piešťany obnovila. Aby liečivé účinky tunajších termálnych prameňov a bahna mohli využívať všetci, ktorým môžu pomôcť.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu