Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prvý deň Pohody si vyžiadal 188 zdravotníckych zásahov

Pohoda 2012
Pohoda 2012 (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Za prvý deň festivalu Bažant Pohoda 2012 pomohli zdravotníci 188 ľuďom. Najčastejším problémom boli ako zvyčajne úpaly.

Tie tvorili až 60 percent zo všetkých prípadov. “Išlo väčšinou o stavy, ktoré súvisia s priamym účinkom tepla a slnečného žiarenia na ľudský organizmus, a to sú väčšinou kolapsové stavy, ktoré boli skombinované s nedostatočným príjmom tekutín a niekedy aj s nadmerným príjmom alkoholickým nápojov,“ informoval hlavný lekár festivalu Jaroslav Vidan. Do trenčianskej nemocnice počas prvých 18 hodín festivalu previezli piatich ľudí, väčšinou s rôznymi podvrtnutiami.

Prvý deň festivalu hodnotí Vidan pozitívne. Ako uviedol, zvyčajne ošetria počas celej Pohody 1 200 až 1 400 ľudí, čo je priemerne 400 až 460 ľudí denne. Vidan všetkým návštevníkom festivalu odporúča, aby nosili pokrývky hlavy, striedali pobyt na slnku s pobytom v tieni, pili dostatočne veľa tekutín. „Väčšinou by to mali byť minerálne vody, alkohol by mali návštevníci festivalu konzumovať s opatrnosťou, prípadne by si to mali nechať až na večerné hodiny, keď sa ochladí,“ zakončil Vidan.

Na festivale Pohoda je päť stanovíšť záchrannej služby, osem sanitiek, v práci sú nonstop štyria lekári a 44 sestier.

Pozrite si fotografie zo štvrtkovej Pohody: Lou Reed, PPE a Plastici

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu