Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Začal sa festival Pohoda: Cesta taxíkom môže byť drahšia

Na letný festival Bažant Pohoda dorazili prví návštevníci Zobraziť galériu (9)
Na letný festival Bažant Pohoda dorazili prví návštevníci (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Cesta taxíkom z trenčianskej stanice na festival môže byť drahšia, než sú stanovené ceny. Cestujúci sa sťažovali, že za prevoz si niektorí taxikári vypýtali až 25 eur.

"Ceny na festival Pohoda sú stanovené, cena je klasická - zo stanice na Pohodu je 6,50 eur, ale poniektorí majú vstup druhou bránou, ktorá je v Opatovciach a táto je vzdialená cirka 20 kilometrov, takže cena záleží od kilometrov. Preto je to väčšia cena," hovorí Imrich Bošák zo Združenia taxikárov mesta Trenčín. Dôvodom vyššej ceny je aj to, že autá musia dlhšie čakať v kolóne pred parkoviskami.

"Možno sa im to zdá viacej, ale je tam zahrnuté to, že je to asi 20 kilometrov z Trenčína a záleží to ešte od toho, že je tam parkovisko a auto bude minimálne hodinu cestovať, lebo tam to bude plné. Keby som išiel na taxameter, tak je tá cena podstatne vyššia," dodal Bošák. Ceny za prevoz sú rovnaké ako vlani, tento rok však stúpol počet taxíkov z približne 30 na 40.

Na letný festival Bažant
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Návštevníci Pohody môžu využiť aj kyvadlovú dopravu, ktorou sa dostanú až priamo k areálu festivalu. Jazdí v 15-minútových intervaloch, v nočných hodinách bude premávať každú hodinu. Po skončení nočného programu na hlavných pódiách, bude doprava posilnená, s tým, že bude stáť aj na sídlisku Juh. Za prepravu kyvadlovou dopravou návštevníci festivalu zaplatia cez deň 60 centov, v noci 90 centov. Pre tých, ktorí pôjdu autom, sú pripravené parkoviská s kapacitou niekoľko tisíc áut. Ako informoval trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička, na trenčianskych cestách nie sú momentálne hlásené žiadne nehody a ani kolóny.

Na letný festival Bažant
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Počas festivalu je na križovatke Biskupická – Karpatská umiestnené dopravné značenie B1, čiže zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel v oboch smeroch s dodatkovou tabuľkou - okrem vozidiel určených políciou SR. Pri dopravnom značení stojí príslušník polície so zoznamom vozidiel, ktoré budú mať povolený vjazd na komunikáciu. "Medzi dané vozidlá patria vozidlá obyvateľov obce Nozdrkovce, MHD, kyvadlová doprava, vozidlá majiteľov pozemkov v danom území a firiem sídliacich v Nozdrkovciach. Je potrebné, aby zamestnanci daných firiem mali pri sebe doklad, ktorým sa preukážu príslušníkovi polície," informoval Kudlička.

Viac informácii o festivale Pohoda nájdete na hudba.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu