Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lipa uvedie Swing time a Rózsa večer Music à la cARTe

Martin Valihora a Oskar Rózsa Zobraziť galériu (2)
Martin Valihora a Oskar Rózsa

Štúdio L+S ponúkne aj v októbri pestrý divadelný repertoár. A okrem viacerých inscenácií uvedie i dve hudobné lahôdky.

Už v nedeľu 2. októbra ožije v priestoroch divadla SWING TIME, o ktorý sa postará celá zostava skvelých hudobníkov. Šesťdesiate roky zanechali v hudbe svoju hlbokú stopu. Príval novej mladej hudby s príchuťou zakázaného ovocia doslova opantal mladých ľudí na celom svete. Dva filmy, Synkopy a Jazzová revue  sa stali majákom, ktorý svietil dlho na cestu mnohým hudobníkom aj priaznivcom zlatých šesťdesiatych.

Hudobníci , ktorí v tých časoch začínali svoju kariéru, sa rozhodli usporiadať koncert bývalých aktérov tejto scény a znovu oživiť swingovú a dixielandovú hudbu tých čias. Na pódiu sa tak stretnú Peter Lipa, Igor Čelko , Peter „Citrón“ Móric, Karol Sucháň, Vlado Vizár, Juraj Lehotský, Tóno Rakický. „ Juniorom“ na pódiu bude klavirista Palo Bodnár a na kontrabas príde z Brna zahrať Vincenc Kummer, ktorý má k slovenskej hudbe blízko, lebo svojho času nahrával s Lacom Deczim a Lacom Gerhardom.

Ďalšou októbrovou perličkou divadla je prvý z exkluzívnych večerov nielen o hudbe – Music à la cARTe. Uskutoční sa v piatok 14. októbra a na scénu prídu zaujímaví umelci, ktorých spoločným menovateľom je schopnosť zaujať, osloviť, prekvapiť. Nie je dôležitý žáner, štýl, dokonca ani vek, ale osobné nasadenie, nadhľad, vtip, jednoducho všetko to, čo robí umelca dobrým umelcom. Sprievodnú kapelu, ktorá je zostavená zo špičkových hudobníkov (jadro tvoria Martin Valihora a Marián Čekovský), bude viesť iniciátor nečakaných hudobných spojení Oskar Rózsa. Vysvetliť kto, prečo a načo sa ocitol na javisku bude zase úloha Pavla Danišoviča.

Fanúšikovia divadelnej scény sa môžu tešiť na inscenácie ako nedávno odpremiérovanú komédiu Prach, v hlavných úlohách so Szidi Tobias a Attilom Mokosom, hru Valčík náhody so Zuzanou Fialovou a Ľubošom Kostelným, alej aj predstavenia Garderobiér, Mínus dvaja, Opačné pohlavie, Kontrabas, Iluzionisti, Rybárik kráľovský, Kumšt, Otevřené manželství a konverzačnú komédiu Půldruhé hodiny zpoždění.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu