Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kamión Skunk Anansie potrebuje špeciálne povolenia pre príchod na Slovensko

Skunk Anansie Zobraziť galériu (3)
Skunk Anansie

Britská rocková kapela Skunk Anansie, ktorá začiatkom júla vystúpi na Slovensku, zavarila organizátorom. Ich kamión s aparatúrou potrebuje špeciálne povolenia na prejazd tromi európskymi krajinami.

Organizátori Dobrého festivalu, ktorý sa bude 2. a 3. júla konať v Prešove, v posledných dňoch riešili špeciálne povolenia na prejazd kamiónu hviezdy festivalu, kapely Skunk Anansie. Tí si kamiónom privezú až 24 ton vlastnej techniky a špeciálneho osvetlenia.

Keďže Skunk Anansie hrajú pred prešovským festivalom v Rumunsku, bolo potrebné zabezpečiť povolenie na prejazd kamiónu cez Rumunsko, Maďarsko a Slovensko, nakoľko v prázdninovom období je takmer vo všetkých európskych krajinách zákaz jazdy pre nákladné autá ťažšie ako 7,5 tony.

„Po množstve telefonátov sa rumunský prejazd podarilo pomerne bezproblémovo zabezpečiť a zistili sme veľmi pozitívnu informáciu, že Maďarsko, ako aj Slovensko majú špeciálnu výnimku pre kultúrne podujatia. Takže nakoniec všetko dobre dopadlo a na Skunk Anansie sa veľmi tešíme,“ hovorí Miro Tásler, hlavný organizátor festivalu na prešovskej Delni. Fanúšikovia si teda budú môcť vychutnať koncert tejto britskej kultovej kapely v druhý deň festivalu, v nedeľu 3. júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu