Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jazz v Divadle Aréna

Divadlo Aréna začína sériu koncertov jazzovej. Prvý koncert zo série koncertov pod názvom KOOPERATIVA JAZZ V DIVADLE ARÉNA – Matúš Jakabčic a jeho hostia sa uskutoční 10. októbra 2006 v Divadle Aréna o 20.00 hodine.

Na prvom koncerte sa predstaví nielen fanúšikom jazzu známa skupina Bashavel (Marcel Comendant- cimbal, Moldavsko, Stanislav Palúch - husle, Klaudius Kováč - klavír, klávesy, Róbert Ragan - kontrabas, Peter Solárik - bicie).Táto skupina vznikla na jar v roku 2006 ako spoločný projekt hudobníkov, ktorí predtým spolupracovali v rôznych jazzových formáciách. Svojou hudobnou rečou chcú nadviazať na ľudové hudobné tradície. Cimbal, klavír, bicie, kontrabas a husle vytvárajú z ľudových piesní a motívov mnohoraké nálady, farby a rytmy, ktoré sa pohybujú na rozmedzí viacerých žánrov etno jazz, world jazz.

V ten istý večer vystúpi aj Róbert Opatovský a trinásťčlenný Swing & Latin Band (Juraj Bartoš - trúbka, krídlovka, Radovan Tariška - alt saxofón, Miloslav Suchomel - tenor a soprán saxofón, František Karnok- trombón, Erik Rothenstein - barytón saxofón, flauta, Matúš Jakabčic - gitara,Ľuboš Šrámek – klavír, Tomáš Baroš - kontrabas, Marián Ševčík - bicie, Stanislav Mucha – husle, František Török - husle, Martin Mierny - viola, Pavol Mucha - violončelo, Róbert Opatovský – spev). Skladby budú z nového jazzového CD R. Opatovského „Swing & Latin“ ktoré aranžoval a produkoval M. Jakabčic. Na koncerte zaznie nová pôvodná tvorba ako aj originálne zaranžované jazzové štandardy a staršie slovenské pesničky v podaní špičkových jazzmanov. Bohaté nástrojové obsadenie a nápadité aranžmán vytvárajú pestrú škálu farieb a zvukov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu