Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Výstava Leonardo da Vinci, zvedavý génius láme rekordy!

Stotisíci návštevník: Základná škola z Čadce, ktorá sa zúčastnila vzdelávacieho programu. Zobraziť galériu (9)
Stotisíci návštevník: Základná škola z Čadce, ktorá sa zúčastnila vzdelávacieho programu.

BRATISLAVA – Originálnu putovnú výstavu Leonardo da Vinci, zvedavý génius v Slovenskom národnom múzeu – Historickom múzeu na Bratislavskom hrade si už prezrelo neuveriteľných 100 000 návštevníkov. Stotisícemu návštevníkovi Slovenské národné múzeum venovalo výpravnú reprezentatívnu publikáciu Leonardo da Vinci od vydavateľstva Slovart. Tento dar si prevzala Základná škola na Rázusovej ulici v Čadci, ktorá sa zúčastnila jedného zo vzdelávacích programov.

Pre žiakov základných a stredných škôl ponúka SNM – Historické múzeum k svojim stálym aj dočasným výstavám niekoľko vzdelávacích programov, ktoré sa stretávajú s veľkým úspechom.

Ešte do konca septembra budú mať návštevníci príležitosť vzhliadnuť 68 listov z Leonardovho diela Codex Atlanticus a modely strojov skonštruovaných v 50. rokoch 20. storočia na základe géniových kresieb. Výstava Leonardo da Vinci, zvedavý génius tak približuje význam Leonarda nielen ako umelca a autora svetoznámych malieb, ale najmä ako vedca, architekta, inžiniera a anticipátora mnohých vedeckých objavov. Bratislava je štvrtou zastávkou v európskom putovaní výstavy, ktorá zaujala návštevníkov v Innsbrucku, v Ríme a Budapešti.

Organizátori výstavy pripravili na september mnoho zaujímavých sprievodných podujatí. Renesančné melódie zaznejú na Bratislavskom hrade v podaní Juraja Struhárika (29. 9. o 17.00 h) a súboru Musa Ludens (30. 9. o 16.30 h). Posledný krát sa túto nedeľu 24. septembra od 11.00 do 17.00 hodiny uskutočnia Kreatívne nedele na Hrade. Každú nedeľu o 15.00 a 16.30 hodine poskytuje Múzeum k výstave lektorské výklady.

Výstava Leonardo da Vinci, zvedavý génius je prístupná verejnosti na II. poschodí Bratislavského hradu každý deň od 9.00 do 18.00 h (posledný vstup o 17.15 h).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu