Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sedemdesiatnik Plácido Domingo v priamom prenose v Divadle Aréna

Ifigenia na Tauride
Ifigenia na Tauride

V sobotu 26. februára 2011 pokračuje od 18:45 v Divadle Aréna cyklus priamych prenosov Metropolitan opera: Live in HD.

Na programe je ranoklasicistické dielo Ifigénia na Tauride od veľkého reformátora opery Christopha Willibalda Glucka. Čerstvý sedemdesiatnik Plácido Domingo, muž 134 rolí, z ktorých 46 stvárnil priamo v Metropolitnej opere, vystúpi v barytonovej úlohe Oresta. V titulnej úlohe Orestovej sestry Ifigénie bude Domingovi sekundovať americká diva, mezzosopranistka a špecialistka na francúzsky repertoár Susan Graham. Inscenáciu, ktorú zrežíroval Stephen Wadsworth, bude dirigovať známy Patrick Summers.

"O neutíchajúcou vitalite Placida Dominga, jedného z legendárnej trojice tenoristov, sa pravidelne presviedčame v každej sezóne prenosov z Met. Vlani to bol jeho famózny Simon Boccanegra, tento rok Orestes av nasledujúcej sezóne bude v prenosoch spievať v barokovom pasticciu Čarovný ostrov," uvádza za organizátorov projektu priamych prenosov Martin Cikánek a dodáva: "je naozaj neuveriteľné, čo všetko Plácido Domingo vo svojom úctyhodnom veku zvláda a aké vskutku majstrovské výkony stále podáva. V New Yorku sa žartuje, že s kariérou skončí najskôr 28. septembra 2018, kedy bude 50. výročie jeho debutu v Metropolitnej opere. "

Cyklus priamych prenosov z Metropolitnej opery prinieslo na Slovensko ako prvé Divadlo Aréna, v ktorom beží projekt už druhú sezónu. Celosvetovo funguje projekt už päť sezón, pričom v aktuálnej je zapojených až 46 krajín a 1500 premietacích sál. Priamy prenos prináša jedinečný zážitok šesťkanálového Dolby Surround zvuku a HD projekcie na veľkom plátne, pri ktorej vidia diváci úžasné detaily predstavenia špičkového operného domu v New Yorku v reálnom čase.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu