Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Leonardo da Vinci láme rekordy návštevnosti!

Model Zobraziť galériu (7)
Model "vrtuľníka" zostrojený podľa da Vinciho nákresov.

BRATISLAVA - Návštevnosť unikátnej výstavy Leonardo da Vinci, zvedavý génius, ktorá je od 28. apríla prístupná verejnosti v Slovenskom národnom múzeu – Historickom múzeu na Bratislavskom hrade, sa za 35 dní vyšplhala na neuveriteľných 30.000 ľudí!

Tí, ktorí priestory Bratislavského hradu navštívia dnes o 17.00, budú mať jedinečnú príležitosť oboznámiť sa s expozíciou v sprievode talianskeho odborného koordinátora výstavy Carla Barbieriho, ktorý návštevníkom poskytne erudovaný sprievodný výklad (preklad do slovenčiny je zabezpečený).

Výstava sa nachádza na druhom poschodí Bratislavského hradu v priestoroch Slovenského národného múzea - Historického múzea a verejnosti približuje význam renesančného umelca, vedca, architekta a inžiniera Leonarda da Vinciho. Dopĺňa ju veľmi bohatý a zaujímavý sprievodný program, v ktorom záujemcovia nájdu napríklad koncety renesančnej hudby, prednáškový cyklus na rôzne leonardovské témy, lektorské výklady či tvorivé dielne pre deti.

Výstava Leonardo da Vinci, zvedavý génius nepredstavuje Leonarda len ako maliara, ale najmä ako autora množstva verejnosti dosiaľ málo známych štúdií a anticipátora mnohých vedeckých vynálezov. Napomáha jej v tom najznámejší a najkonzistnejší leonardovský Codex Atlanticus, obsahujúci výnimočnú a širokú škálu Leonardových výskumov a pokusov, ako aj krásu a presnosť jeho technických kresieb. Za účelom podrobnejšieho štúdia umelcových listov a ich komplexného prepisovania, bol Codex Atlanticus vydaný v rokoch 1894 - 1904 (vo vydavateľstve Hoepli) ako verná kópia pôvodných spisov – faximile.

Viac informácií o výstave >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu