Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Trenčíne sa počas Dňa klaunov chystá nosatý rekord

V sobotu 27. mája sa zmení Trenčín na hlavné mesto klaunov a centrálne námestie sa bude postupne zapĺňať nosatými postavami. Dôvodom bude pokus o vytvorenie rekordu v počte klaunov zhromaždených na jednom mieste, sprevádzaný veľkou benefičnou akciou v prospech Fondu Dr. Klaun.

Fond Dr. Klaun financuje divadelné predstavenia pre tie deti, ktoré z rôznych dôvodov musia stráviť časť svojho detstva bez rodičov. Dr. Klauni – profesionálni divadelníci už od roku 2002 cestujú po celom Slovensku a roznášajú radosť, úsmev a nezabudnuteľné zážitky deťom s rôznymi postihnutiami v špeciálnych internátnych základných školách, v domovoch sociálnych služieb a v ďalších zdravotníckych a sociálnych zariadeniach, kde trávia veľa času samé.

27. mája Dr. Klauni predstavia veselé kúsky malým aj veľkým a zároveň budú zbierať financie na to, aby mohli za deťmi cestovať častejšie. Budú sa predávať klaunovské nosy, pohľadnice, plagáty, ale hlavne – pripravený je nabitý program pre celé rodiny.

Jeho najdôležitejšou súčasťou je pokus o rekord v počte klaunov, zhromaždených na jednom mieste. Klaunom bude každý, kto bude ochotný si klaunovský nos kúpiť, vyrobiť alebo nechať si ho namaľovať a presne o 12.00 si ho nasadí a predstúpi spoločne s ostatnými pred fotografov. Naviac, klaunovský nos bude zároveň originálnym cestovným lístkom – tých, ktorí budú v sobotu 27. mája medzi 9.00 a 15.00 cestovať „s nosom na nose“, odvezú autobusy trenčianskej MHD zdarma.

V tento deň bude v Trenčíne na Mierovom námestí od 10.00 do 14.00 existovať vedľa seba niekoľko klaunovských svetov. Budú žiť svojimi vlastnými životmi a zároveň sa preplietať, vymieňať si divákov a niekedy aj účinkujúcich.

Klaunovský divadelný svet - to bude prehliadka detských divadiel na 2 nezávislých scénach. Predstavia sa všetci Dr. Klauni a privedú aj svojich priateľov. Do Trenčína prídu klauni, mímovia, bábkoherci a kúzelníci z celého Slovenska – Divadlo v kufri, Teatro Pimprlo, Divadlo Nelline, Divadlo Piraňa, Pantomimické štúdio Mira Kasprzyka, kúzelník Melies, Vlado Kulíšek … Každé divadlo prinesie svoj vlastný svet fantázie a bláznivých nápadov. Okrem vystúpení na pevných scénach sa pomedzi ľudí rozbehne Srandovná bánovská zostava – klaun na chodúľoch a jednokolke.

Klaunov tanec po bludisku“, „Skok s nosom medzi kolenami“, „Veľkí klauni vozia malých“ ... to je len zopár názvov disciplín z klaunovského súťažného sveta. Fantáziou a rukami ubabranými od farieb bude hýriť aj klaunovský umelecký svet, kde si deti vo workshope pod šírym nebom budú môcť kresliť a maľovať, zmajstrovať si klaunovské rekvizity, nechať si pomaľovať tvár a aj sami si vyskúšať, ako sa to robí. Pre detských špecialistov sú pripravené aj ďalšie svety – športový, filmový a fotosvet.

Nie vždy sa dá spojiť príjemné s užitočným. DEŇ KLAUNOV je na to ako stvorený – popri zábave sa dá aj pomôcť.
Podrobnejšie o programe na www.drklaun.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu