Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prešovský primátor má nové Audi A6!

PREŠOV - Prešovský primátor má nové auto - a poriadne drahé. Strieborné Audi A6 za 1 750 000 Sk s pohonom štyroch kolies! Práve takéto vybavenie je podľa primátora Milana Benča v ťažkých klimatických podmienkach prešovského okresu na aute nevyhnutné.

"Bezpečnosť je prvoradá," zdôvodňuje tlačový tajomník mestského úradu Michal Kaliňák.

V Prešove sa nové auto pre primátora pokúšali kúpiť už dlhší čas. "Oznámenie o verejnej súťaži na nákup auta bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania ešte v septembri. Nedostali sme ale žiadnu ponuku," povedal M. Kaliňák. Úradu údajne nezostalo nič iné, len využiť iný spôsob nákupu. "Nedalo sa nič robiť, použili sme metódu rokovacieho konania," tvrdí tajomník. Na stole sedemčlennej komisie sa ocitli dve ponuky. Komisia ich skúmala, až kým neprišla k záveru, že najlepšie bude, keď mestskému úradu pribudne Audi A6, ktoré vyplatili v hotovosti.

Staré auto, ktoré primátor používal doposiaľ, zostáva tiež k dispozícii úradu. Niektoré vyradené vozidlá si môžu kúpiť aj obyvatelia mesta. "Predávame ich až vtedy, keď sú už na pokraji životnosti. Ponuky zverejňujeme na úradnej tabuli," zdôraznil tlačový tajomník. Primátor už vyhlásil, že aj napriek nákupu nového auta sa bude voziť do práce autobusom mestskej dopravy tak ako doposiaľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu