Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Hasiči dostali nové autá

PREŠOV - Hasiči sa konečne dočkali novej techniky. Odvčera môžu používať v Prešovskom kraji päť áut s najmodernejšou výbavou. Všetko ich to stálo takmer 75 miliónov korún.

"Naše autá, ktoré sme aj s príslušným zariadením používali pri hasení požiarov, mali do včerajška 23 rokov," vysvetlil nevyhnutnosť investície krajský riaditeľ hasičov v Prešove Miroslav Kanaš. Najdrahším autom je požiarna plošina od švajčiarskeho dodávateľa, ktorá stála viac ako 27 miliónov. Hasiči sa ňou dostanú až do výšky 42 metrov, čo je približne štrnáste poschodie. Privítali aj odovzdanie stroja s radlicou za 13,3 milióna korún, ktorý im veľmi uľahčí hasenie lesných požiarov. Prešovčanom pribudlo aj ťažké vyslobodzovacie vozidlo s vybavením na zásahy pri najvážnejších dopravných nehodách za takmer 20 miliónov.

Ďalší automobilový rebrík poputuje aj do Levoče. Podľa M. Kanaša problémy mali najmä s hasičskou technikou, pretože tá sa nakupuje za peniaze zo štátneho rozpočtu. O čosi lepšie sú na tom so záchranárskou technikou, používanou hlavne pri odstraňovaní následkov havárií. "Na jej nákup sa totiž používajú prostriedky zo zmluvného havarijného poistenia," vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu