Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mamička trojčiat svoj boj vyhrala!

Štvormesačné trojčatá Anička, Barborka a Dorotka.
Štvormesačné trojčatá Anička, Barborka a Dorotka.

KOŠICE - Lekári, bravó! V medicíne aj často zdržanliví odborníci hovoria o veľkom zázraku. Uzdravenie Košičanky Moniky Leškovej (33), mamičky už štvormesačných trojčiat Aničky, Barborky a Dorotky, ktorú takmer vyhlásili za mŕtvu, je nezvratné.

Po ojedinelých komplikáciách, keď jej život štvrť roka doslova visel na vlásku a udržiavali ju v umelom spánku, sa stav pacientky výrazne zlepšil.

Už o týždeň ju asi prepustia z nemocnice do domáceho liečenia a bude sa môcť pokochať svojimi utešenými detičkami!

Donedávna však nemala pojem o čase a pri vedomí bola iba chvíľkami. "Manželka nerozprávala, nebolo ani jasné, či ma vôbec vníma," povedal už teraz s radosťou jej manžel Štefan. S Monikou čakal na prírastok do rodiny dlhých 11 rokov. Napokon sa rozhodli pre umelé oplodnenie.

Nádej, že sa manželka uzdraví, Štefana neopúšťala. Doteraz stále pendluje len medzi svojou dielňou, kde pracuje ako automechanik, ARO v nemocnici a Valalikami. Tam sa o ich trojčatá stará Helena Andrejkovičová, sestra momentálne asi najšťastnejšieho otecka.

Takmer beznádejný stav pacientky komplikovali zriedkavé problémy, ktoré spôsobili väčšiu priepustnosť ciev. Maximálne úsilie lekárov z Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach však slávilo úspech.

"Keďže podobných ochorení bolo na svete opísaných len asi 40, v našich podmienkach môžeme hovoriť o zázraku. Pacientke vlastne zlyhali viaceré životne dôležité orgány. Pani Lešková bola 103 dní na umelej pľúcnej ventilácii a dialyzačná metóda sa v jej prípade robila až 53 dní, čo je slovenský unikát. S vypätím všetkých síl sme ju však zachránili," povedal primár ARO Peter Beluš. Jej liečba stála asi päť miliónov korún, poisťovňa zatiaľ vyplatila 400-tisíc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu