Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Výletník je už za mrežami

Paovca utiekla zo zoo pred mesiacom, chytili ju včera.
Paovca utiekla zo zoo pred mesiacom, chytili ju včera.

KOŠICE - Záhada odhalená! Desaťročný samec paovce hrivnatej, túlajúci sa po košickom sídlisku KVP, je už doma. Utiekol ešte pred mesiacom z košickej zoologickej záhrady. Výlet mimo areálu nebol jeho prvým, zopakoval si ho po roku.

Noc prežil v areáli vodárenskej spoločnosti. Včera ráno si po samca prišli zamestnanci zoo. "Dvojmetrový plot nie je pre takéto zviera prekážkou. Zisťujeme, či ho podliezol, alebo preskočil," uviedol riaditeľ zoo Karol Seman. O zmiznutí zvieraťa sa dozvedel v utorok, keď museli ošetrovatelia vyjsť s farbou von. Po Košiciach totiž behalo nejaké zviera, ponášajúce sa na muflóna.

"Mrzí ma to, ale nezabránime tomu. Paovcu mohol vyľakať návštevník zoo alebo v noci líška," dodal riaditeľ. Výlety zvierat v košickej zoo nie sú ojedinelé. "Sú zvyknuté žiť v stáde, takže sa vrátia späť. Nebezpečné sú hlavne diery v obvodovom plote zoologickej záhrady, ktoré urobia hubári alebo neželaní návštevníci," spomenul riaditeľ. Tuláka teraz umiestnili do karantény, kde ho prezrie veterinár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu