Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

O deti sa museli postarať cudzí

Viktor Pollák
Viktor Pollák

ČUČMA - Na "vlažný" a čudný postup polície sa sťažuje vdovec (31), otec piatich maloletých detí Viktor Pollák z Čučmy v okrese Rožňava.

Minulý týždeň ho pred vlastným domom zbil sused, pričom aj po príchode hliadky ho pol hodiny nechali ležať do pása v studenom potoku. Napokon štyri dni pobudol v nemocnici. Podľa neho sa policajti nezaujímali nielen oňho, ale ľahostajný im bol aj osud jeho detí - sirôt!

"Ležal som nehybný v potoku a policajtov som poprosil, aby mi podali aspoň deku. Namiesto toho moje deti len okríkli a poslali dnu do domu. Až do príchodu sanitky som im bol úplne ľahostajný," vraví nešťastný vdovec, ktorý musel sám z nemocnice požiadať iných susedov, aby sa postarali o jeho ratolesti - Viktora (12), Máriu (10), Táňu (8), Martina (7) a Viktórie (5).

"Mal som silne narazený chrbát, necítil som si nohy. Domov som sa z nemocnice vypýtal na vlastnú žiadosť až začiatkom tohto týždňa. Doteraz ma však nik z policajtov nevypočul. Už len z ľudského hľadiska som od nich čakal podstatne viac," dodáva mladý muž, ktorý sa v osudný deň nepohodol so susedom.

"Nechcel mi vrátiť automatickú práčku a naparovaciu žehličku, ktoré som mu požičal. Potom do mňa strčil a skončil som bezvládny pred domom."

Na jeho sťažnosť reagoval riaditeľ odboru poriadkovej polície v Rožňave Ivan Bronďoš: "Chyby u podriadených vylučujem. V spisoch je uvedené, že ho udrel sused, k čomu sa aj priznal. Poškodený vôbec neležal vo vode, mokré mal len botasky. Po príchode hliadky bol v pokľaku a svoje deti sám posielal dnu. O problémoch s umiestnením detí nás sám neinformoval. Ponúkla sa však jeho susedka, že sa o nich postará."

Podľa Bronďoša muža v nemocnici neskôr hliadka riadne vypočula a keďže nemal žiadne vážnejšie zranenia, prípad riešia ako priestupok proti občianskemu spoluna-žívaniu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu