Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vo dvore má gejzír z ľadu

Gejzír, ktorý si pred domom vytvoril Jaroslav Antala, je vysoký vyše 5 metorv.
Gejzír, ktorý si pred domom vytvoril Jaroslav Antala, je vysoký vyše 5 metorv.

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Pre domom má zázrak. Ako v rozprávke sa totiž cítia ľudia, ktorí prvýkrát zbadajú 5-metrový ľadový gejzír. Ten stojí v záhrade Jaroslava Antalu (49) z Bánoviec nad Bebravou. Ľadovú nádheru vytvoril Jaroslav vlastnoručne. Potreboval k tomu iba drevo, fóliu a hadicu s vodou.

"V zahraničí som videl niečo podobné a veľmi sa mi to páčilo. Povedal som si, že si tiež vytvorím ľadový gejzír," hovorí J. Antala. Nápad zrealizoval pred dvoma týždňami, keď začalo mrznúť.

"V gejzíri je konštrukcia z dreva, na nej fólia. V začiatkoch som na ňu hadicou striekal vodu zo studne, kým nezamrzla. Potom som hadicu vopchal do konštrukcie a vodu dopúšťal," povedal Jaroslav, ktorý pracuje ako šofér. Teraz gejzír dosahuje takmer do výšky rodinného domu. J. Antala tvrdí, že stĺp z ľadu je najkrajší v noci.

"Dnu som dal červenú žiarovku, takže svieti na červeno," povedal tvorivý šofér, ktorý sa obáva iba odmäku a toho, že mu voda z gejzíru zaplaví záhradu. Aj tak sa však už teraz teší na budúcu zimu. "Určite si vytvorím ďalší gejzír. Ale uvažujem nad zložitejším tvarom. Chcel by som postaviť niečo ako ľadovú bránu," dodal J. Antala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu