Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kapybara možno žije!

Ľudia vraj videli vodného hlodavca, ktorý opakovane ušiel zo zoo.
Ľudia vraj videli vodného hlodavca, ktorý opakovane ušiel zo zoo.

BRATISLAVA - Nezvestný ročný samček kapybary, ktorý utiekol v októbri minulého roka z bratislavskej zoologickej záhrady, možno žije. Včera ráno videli Bratislavčania na brehu Dunaja neďaleko Nového mosta zviera podobajúce sa na kapybaru. Tulák však stále zoológom uniká.

"Videl som kapybaru pri brehu," oznámil zoologickej záhrade Juraj Džurina z Cinobane a dodal, že síce bolo ešte prítmie, ale pre ten typický nos by si kapybaru s iným zvieraťom nezmýlil. Vodného hlodavca zrejme videli aj viacerí ďalší ľudia, ktorí boli v tom čase na nábreží. Vedenie bratislavskej zoo vyhlásilo po kapybare pátranie. Zoologička Lenka Hanáková pripustila, že kapybara môže žiť.

"Zviera si mohlo nájsť úkryt napríklad v kanáli, kde tiekla teplá voda. Možno sa mu podarilo kŕmiť vodnými rastlinami, prípadne konárikmi," vysvetľuje. Kapybary v zime nespia, no potrebujú teplotu okolo pätnásť až sedemnásť stupňov, aby nezamrzli. Zoológovia však zvažujú, či si zviera občan nepomýlil napríklad s bobrom alebo ďalším vodným hlodavcom - nutriou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu