Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dušan Cinkota v koži bezdomovca: Život na ulici ho zložil!

Dušan Cinkota je momentálne moderátorom reality show Vyvolení 2. Zobraziť galériu (8)
Dušan Cinkota je momentálne moderátorom reality show Vyvolení 2.

PREŠOV/BRATISLAVA - Bez peňazí, rodiny a strechy nad hlavou. Takýto život si na vlastnej koži vyskúšal aj Dušan Cinkota (35) v novej relácii Slovenskej televízie Stroskotanec na 48 hodín.

Presne dva dni mal herec a moderátor reality show TV JOJ VyVolení stráviť na ulici ako bezdomovec. Život pod holým nebom však nezvládol a krutý boj s počasím, bezmocnosťou, zúfalstvom a samým sebou vzdal už po dvanástich hodinách.

"Je to strašné takto žiť. Tak málo stačí pre týchto ľudí urobiť. Uzatváram to, nezvládol som to," so slzami v očiach rezignoval Cinkota na svoju novú identitu. Do prešovských ulíc sa v rámci programu verejnoprávnej televízie vybral len s kotúčikom toaletného papiera, škatuľkou cigariet, škatuľou lacného vína a vreckovým nožíkom. S tromi výtlačkami časopisu Nota Bene, predajom ktorého si bezdomovci zarábajú na nocľah či teplú polievku, sa postavil na frekventované miesto v centre Prešova.

Už po siedmich hodinách ho však premohla silná depresia. Pocit bezmocnosti v ňom vyvolal nutkanie vrátiť sa do normálneho života. Premohol samého seba a nevzdal sa. Netrvalo však dlho a niečo sa v ňom definitívne zlomilo. Pouličná speváčka, nôtiaca o božej láske, v ňom pochovala chuť pokračovať v "hre" a so slzami ľútosti v očiach požiadal o jej ukončenie. "Žijeme s predstavou, že to neexistuje, pritom to tu je. V zákonoch sú veľké medzery, tí ľudia vedome zamŕzajú," povedal smutne s odstupom času. Zostrih z Cinkotových dvanástich hodín na ulici odvysiela STV už zajtra večer.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu