Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Braňo Mojsej: Vyliečim vás vodkou!

Braňo Mojsej chce proti alkoholu bojovať svojsky - alkoholom. Zobraziť galériu (6)
Braňo Mojsej chce proti alkoholu bojovať svojsky - alkoholom.

BRATISLAVA/KOŠICE - Spevák Braňo Mojsej (37) opäť šokuje! Nedávny krátky návrat k alkoholu v ňom vzbudil potrebu informovať o jeho škodlivosti mladistvých. Košičan má v pláne chodiť po základných školách a študentom rozprávať o tom, ako mu alkohol takmer zničil život. Na financovanie týchto sedení však zvolil vskutku kuriózny spôsob. Svoje meno chce prepožičať vodke, ktorá bola jeho obľúbeným nápojom v čase alkoholových orgií.

„Alkoholizmus nie je zlozvyk, ale choroba, a veľmi ťažko sa s ním bojuje. Chcem robiť sedenia na školách a vysvetliť študentom, čo dokáže alkohol s človekom urobiť,“ opisuje svoje plány Mojsej. „Bohužiaľ, nenašiel som pochopenie u kompetentných, tak si to musím zaplatiť sám,“ odôvodňuje, prečo sa rozhodol prepožičať meno výrobcovi liehovín. Nápoj sa má volať Mojsejvodka a týmto zvláštnym spôsobom sa milionár z Pereša rozhodol bojovať proti byrokracii na úradoch, ktoré nevyhoveli jeho žiadosti o finančnú podporu projektu.

Pred dvomi mesiacmi sa preliečený alkoholik po vyše roku opäť na krátky čas skamarátil s fľaškou. Niekoľko dní vtedy tajne popíjal u svojej matky v Smolníku a aj preto pocítil potrebu hovoriť o závažnosti choroby, ktorá tlie v každom, kto mal s alkoholom niekedy problém. „Je to ako nenačasovaná bomba. Nikdy neviete, kedy môže explodovať, a kedy znovu dostanete chuť na alkohol,“ tvrdí spevák, ktorý plánuje svoju púť životom s fľaškou v ruke už čoskoro opísať v knihe. Je však zarážajúce, že na osvetu zvolil spôsob, ktorý môže vyvolať presne opačný efekt. Veď práve pálenka, ktorej prepožičia svoje meno, mnohým ľuďom už zničila život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu