Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Stav Vondrušku zo Slunce, seno... sa zhoršil: Má mentálne výpadky!

Pavel Vondruška Zobraziť galériu (2)
Pavel Vondruška

BRATISLAVA - Herec a dirigent Pavel Vondruška, ktorý po páde do orchestriska pražského Stavovského divadla leží na ARO pražskej nemocnice Motol, sa na Silvestra prebral z umelého spánku a normálne komunikoval.

V utorok poobede sa však jeho stav znova mierne zhoršil, podľa slov jeho brata Miloša má 85-ročný herec mentálne výpadky. "Predvčerom to bolo veľmi dobré. Vítal ma z diaľky, usmieval sa, mal dobrú náladu. Včera sa ale jeho stav trochu zhoršil. Je pri vedomí, ale chvíľami má mentálne výpadky," uviedol Miloš Vondruška, ktorý svojho staršieho brata navštevuje v nemocnici každý deň. Poprel však správy o tom, že herec utrpel zranenie lebky a krvácanie do mozgu, ktoré sa objavili v médiách.

"Žiadne krvácanie nemal. Mal poranený podočnicový oblúk, to mu spravili a je vidieť, že je to zahojené. Prejavovalo sa to na výslovnosti a tá je už lepšia, takže je jasné, že sa to lepší," vyhlásil Vondruška, ktorý rovnako ako jeho známejší brat sprevádza turistov po Stavovskom divadle a preto nechápe, ako sa mohla nehoda stať. "Brat si to nepamätá. Myslí si niečo celkom iné. Ale to je po takýchto nehodách normálne," dodal hercov brat.

Dlhoročný člen Divadla Járy Cimrmana a dirigent českého Národného divadla sprevádzal dopoludnia 26. decembra po historickej budove Stavovského divadla štvorčlennú americkú rodinu. Asi v polovici prehliadky odišiel s tým, že musí ísť po kľúče. "Spadol do otvoru pod točňou, asi 4,5 metra hlboko. Vôbec nevieme, prečo tam išiel, kľúče mal totiž v ruke. Bol sviatok, takže v divadle bolo veľmi málo ľudí. Iba náhodou tam boli osvetľovači, ktorí ho začuli volať, takže bol po páde pri vedomí," vyjadrila sa pre iDNES.cz vedúca prehliadok Stavovského divadla Vladislava Bruderová. "Je to taký malý priestor, že sa tam nikto nemohol dostať. Nakoniec sme našli jedného technika, ktorý je rovnako subtílny ako pán Vondruška, a ten sa tam zmestil. Potom sme už len zavolali sanitku," dodala.

Vondruška debutoval v roku 1967 v rodinnom filme Když má svátek Dominika. O dva roky neskôr začal pôsobiť v slávnom Divadle Járy Cimrmana, odkiaľ po spore so Zdeňkom Svěrákom nedávno odišiel. Dlhoročný člen pražského Národného divadla ovláda niekoľko svetových jazykov a sprevádzanie cudzincov po divadle, pri ktorom sa zranil, bral ako spestrenie svojho dôchodku. Okrem trilógie Slunce, seno... si zahral napríklad v snímkach Vrchní, prchni! (1980), Postřižiny (1980), Díky za každé nové ráno (1994), Akumulátor 1 (1994), Kolja (1996) či Vratné lahve (2006). Informáciu zverejnila webová stránka iDNES.cz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu