Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Müller v šoku: Obvinený z krádeže Jarošovej piesne!

Miro Jaroš a Richard Müller. Zobraziť galériu (6)
Miro Jaroš a Richard Müller.

BRATISLAVA – Podozrievajú ho! Spevák Richard Müller (49) čelí v týchto dňoch nepríjemným útokom. Fanúšikovia Mira Jaroša (31) totiž obviňujú čerstvého držiteľa Zlatého slávika z plagiátorstva. Jeho aktuálny hit sa vraj až príliš ponáša na pieseň kolegu z brandže.

Súčasným hitom Richarda Müllera je song Čiara, ktorý odznel aj na nedávnom udeľovaní ocenení Slávik 2010. Zaujímavé však na skladbe je, že refrén má rovnakú melódiu ako pieseň Bez siedmeho neba, s ktorou prišiel začiatkom roka iný slovenský interpret – Miro Jaroš. Na túto podobnosť ho upozornili vlastní priaznivci.

Peter Graus, jeden z autorov Müllerovej skladby, na adresu obvinenia povedal: „Nikdy pred vznikom Čiary som Mirovu pesničku nepočul, ale nepriznať ich podobu by bola hlúposť. Je to len súbor náhod, aké sa v hudbe stávajú.“ Ako sme sa v súvislosti s tým dozvedeli, Jaroš na podobnosť hudobných motívov upozornil trojicu autorov už začiatkom leta. „Mal pravdu. Ale vyriešili sme to a dohodli sme sa,“ poznamenal Graus.

A čo na túto skutočnosť hovorí samotný Jaroš? „S producentom Randym, s ktorým sme Bez siedmeho neba napísali, sme kontaktovali autorov, ktorí sú podpísaní pod Richardovou skladbou. Uznali nám spoluautorstvo. Nie je dôvod ďalej to rozmazávať,“ poznamenal spevák. Na druhej strane však ani Miro nie je Richardovi nič dlžný. Jarošov album a jedna z jeho piesní nesie totiž rovnaký názov, ako Müllerov hit Tlaková níž. Podobajú sa podľa vášho názoru refrény piesní? Vypočujte si obe skladby a vyjadrite svoj názor v ankete.

VIDEO pre porovnanie: Kombinácia skladieb Čiara - Richard Müller a Bez siedmeho neba - Miro Jaroš.

VIDEO: Miro Jaroš - Bez siedmeho neba.

VIDEO: Richard Müller - Čiara.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu