Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gitara za 230 tisíc eur: Kto na nej hrával?

Rozlúčkový koncert skupiny Scorpions Zobraziť galériu (5)
Rozlúčkový koncert skupiny Scorpions

HANNOVER/KYJEV - Za rekordnú sumu 230.000 eur bola v Kyjeve vydražená gitara hardrockovej skupiny Scorpions. Je to najvyššia suma, ktorú kedy kupec zaplatil za gitaru nejakej hudobné skupiny.

"Za akustickú gitaru (bývalého člena Kena) Taylora zaplatil v aukcii jeden ruský podnikateľ 230.000 eur," potvrdil informáciu hovorca skupiny Peter Lanz. Dražba sa konala na charitatívnej akcii slávnych ukrajinských boxerov Vladimira a Vitalia Kličkovcov.

Výťažok z predaja bude zaslaný v prospech detí z Ukrajiny, ktoré sú choré na leukémiu. Legendárna nemecká kapela Scorpions vznikla v šesťdesiatych rokoch v Hannoveri a na vrchole slávy sa hriala v osemdesiatych rokoch. Za svoju približne štyridsaťročnú kariéru predali viac ako 100 miliónov nahrávok.

K najúspešnejším piesňam formácie patria skladby Rock You Like alebo Wind of Change, ktorá sa stala pod názvom „Pískanie“ neodmysliteľnou súčasťou väčšiny tuzemských dedinských zábav. V januári Scorpions oznámili, že maju v úmysli zakončiť svoju kariéru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu