Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Režisérka Angelina Jolie v Bosne: Po problémoch jej opäť povolili nakrúcanie!

Angelina Jolie a Brad Pitt Zobraziť galériu (9)
Angelina Jolie a Brad Pitt

SARAJEVO - Sarajevské úrady dnes opätovne vydali americkej herečke Angeline Jolieovej natáčacie povolenie k filmu o vojne v Bosne.

Dnes to uviedla agentúra AP. O povolenie prišla pred týždňom kvôli nátlaku žien, ktoré boli počas vojny znásilnené. Podľa nich mal byť režisérsky debut Jolieovej voči nim urážlivý, herečka to však odmietla a vyhlásila, že zákaz bol vydaný na základe zlých informácií o snímke. Udelenie kvóty oznámil Sarajevský producent Jolieovej Edin Sarkić. Podľa neho tak herečka a jej štáb začnú nakrúcať v bosnianskej metropole v novembri.

Snímka, ktorej pracovný názov je United Love Story(Spoločný príbeh lásky), má rozprávať o vzťahu Bosniačky so Srbom. Žiadne ďalšie podrobnosti zverejnené neboli. Odpor proti filmu vyvolali dohady, že pôjde o romancu medzi znásilnenou ženou a jej násilníkom. Počas bosnianskej vojny v rokoch 1992 až 1995 bolo znásilnených niekoľko tisíc žien, prevažne išlo o Bosniačky, preto je táto téma v krajine veľmi citlivé.

Na odmietavé reakcie obetí vojnových znásilnení zareagoval minister kultúry moslimsko-chorvátskej Federácie Bosny a Hercegoviny Gavrila Grahovac, ktorý Jolieovej povolenie odobral. Späť ho navrátil až dnes. Sarkić minulú stredu podal novú žiadosť, ku ktorej priložil aj scenár, aby možné dohady vyvrátil.

Prvú časť svojho filmu začala Jolieová natáčať pred dvoma týždňami v Budapešti. Do maďarskej metropoly pricestovala so svojím partnerom Bradom Pittom. Prenajali si vilu v Bude v kopcoch nad metropolou.

Bosnu Jolie (35) navštívila v minulosti dvakrát ako veľvyslankyňa dobrej vôle agentúry OSN pre utečencov. Pri svojej návšteve v auguste potom prezradila svoj plán na réžiu filmu, v ktorom má hrať viac hercov a herečiek z bosnianskeho regiónu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu