Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Daru Rolins varuje odborníčka: Takéto budeš niesť následky!

Zrútená Dara Rolins Zobraziť galériu (4)
Zrútená Dara Rolins

BRATISLAVA – Speváčka Dara Rolins (37), ktorá pred viac ako týždňom zrazila českého motocyklistu Jířiho Rotrekla († 63), na tom môže byť čoskoro ešte horšie ako doteraz. A to nielen po duševnej stránke! Psychiatrička Danica Caisová totiž varuje, že ľudia následky tragických nehôd podceňujú. Pre topky.sk prezradila, čo môže pop divu ešte postihnúť.

Dara Rolins v súčasnosti nečelí iba desivým pocitom z toho, že neúmyselne zrazila motocyklistu, ale aj nenávistným emóciám zo strany manželky a dcér zosnulého. Zronená speváčka preto ušla z Čiech do Bulharska. Za pár dní, ktoré od tragédie uplynuli, extrémne schudla. Dokonca musí užívať lieky.

Topky.sk zaujímalo, čo si o tom všetkom myslí odborníčka. „V extrémnych situáciách sa ľudia správajú často paradoxne. Inak, ako to od nich očakávajú. Nikto z nás nevie, ako sa v takejto situácii zachová, pretože reakcie môžu byť naozaj veľmi rozmanité. Ak sa niekto potrebuje izolovať, aby nabral síl na zvládnutie strachu, hrôzy, či desu, považujem to za primerané. Rovnako ako nárek, zúfalstvo, obviňovanie či útok. Všetky reakcie sú prejavom veľkých emócií. Ľudia zrazu prestanú ´normálne´ fungovať. Môžu byť nečinní, apatickí alebo nepokojní, podráždení,“ vysvetlila nám psychiatrička MUDr. Danica Caisová.

To, kedy sa človek dostane do bežného života, je u každého individuálne. „Ťažko povedať, po akom dlhom čase sa začne správať racionálne, kedy zhodnotí a vyhodnotí situáciu a jej následky,“ povedala odborníčka, ktorá varuje, že ak sa človek snaží všetko zvládnuť sám a bez pomoci špecialistu, môže si to v budúcnosti vybrať daň. „Myslím, že ľudia následky podceňujú. A to sa môže neskôr prejaviť chorobami. Či už telesnými alebo psychickými,“ tvrdí. Uvidíme, či sa Dara Rolins rozhodne vyhľadať pomoc odborníka. Momentálne rieši stresovú situáciu tak, že užíva lieky.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu