Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu a nešťastie za volantom zažili okrem Rolins aj títo!

Dara Rolins Zobraziť galériu (17)
Dara Rolins

BRATISLAVA - Osud vie byť pekne krutý! O tom sa presvedčila aj speváčka Dara Rolins (37), ktorá mala v sobotu autonehodu. Pod kolesami jej auta zahynul šesťdesiattriročný muž. Speváčka však nie je jediná známa osobnosť, ktorá bude mať do konca života negatívne spomienky na automobil.

K tragédii došlo v Prahe 6, kde Dara Rolins zrazila v sobotu v Střešoviciach svojím terénnym automobilom šesťdesiattriročného motocyklistu, ktorý sa vracal z rybačky. Vraj sa chcel vyhnúť popraskanej vozovke, no skončil pod kolesami auta. Speváčke sa nič nestalo. Zranený muž bol následne prevezený do nemocnice, kde následkom nehody po niekoľkých hodinách podľahol.

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Marika Gombitová (53): Patrí k tým, ktorí trpia na následky nehody, ktorú sami nespôsobili. V novembri 1980 sa s kamarátkou Andreou vracala z koncertu Modusu. Za volantom bola 21-ročná Andrea, ktorá zrejme nezvládla ťažké podmienky – snežilo a fúkal silný vietor. Poranenie miechy pripútalo fenomenálnu speváčku na invalidný vozík. Andreu odsúdili za ublíženie na zdraví a vrátila sa do zahraničia, kde žila.

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Michal Martikán (31): V novembri 1997 zrazil pri obci Veľké Zálužie muža, ktorý v nemocnici na následky nehody zomrel. Vyšetrovanie ukázalo, že značka obmedzujúca rýchlosť na 40 km/h Martikána príliš nezaujímala. Zlatému olympionikovi súd vymeral sedemmesačný podmienečný trest a zákaz vedenia motorového vozidla. Martikán však napriek tomu aj bez vodičského preukazu jazdil ďalej. Polícia na to prišla a hrozilo mu, že si trest bude musieť odsedieť. Od pobytu za mrežami napokon Michala Martikána uchránila milosť prezidenta Rudolfa Schustera.

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Jožo Ráž (55): V júni 1999 mal Jožo Ráž ťažkú nehodu. Jeho motorke skrížil na dunajskom nábreží cestu Opel s nemeckým vodičom. Spevákov život visel na vlásku, no dostal sa z toho. Vďaka lekárom, ale i jeho vôli. No aj v máji 2008 sa jeho meno skloňovalo so slovíčkom nehoda. Tentoraz mal spevák vo svojom terénnom vozidle kolíziu s cyklistom. Polícia nehodu zdokumentovala a Ráž dostal svoje doklady naspäť.

 

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Jozef Čierny (36): Športovec si nehodu aj odsedel. Hokejista v júni 1999 pri obci Horné Semerovce v zákrute narazil do stromu. Zahynuli pri tom jeho dve spolujazdkyne na zadných sedadlách. Čierny priznal, že namiesto jazdy sa viac venoval debate so spolujazdcom a s dvomi dievčatami. Súd ho poslal za mreže na dva roky, odsedel si jeden. Polovica trestu mu bola odpustená za dobré správanie.

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Štefan Skrúcaný (50): Zabávač v júni 2004 spôsobil dopravnú nehodu v Považskej Bystrici, pri ktorej zomrela dôchodkyňa. Skrúcaný ju zrazil na priechode pre chodcov. Ako vyplynulo z vyšetrovania, nedodržal povolenú rýchlosť. Skrúcaný dostal dvojročný podmienečný trest odňatia slobody s odkladom na tri roky a zároveň zákaz viesť motorové vozidlo na tri roky. Neskôr však súd vyhovel jeho žiadosti o podmienečné odpustenie zvyšku trestu a Skrúcaný opäť jazdil už dva roky po tragédii.

 

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Peter Fiala († 27): Mladý spevák zomrel v decembri 2004 pri tragickej dopravnej nehode. Peter sa s kamarátmi vracal z diskotéky a šoféroval vraj opitý Branislav Z. Okolo nehody je však doteraz veľa otáznikov. Za rýchlejšie idúcim autom sa totiž vybrala policajná hliadka a podľa niektorých informácií práve tá nehodu spôsobila. Fiala mal podľa niektorých svedkov v tele guľku zo zbrane. Zaujímavé je, že jeho telo nechceli rodičom ukázať.

 

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Ľubo Karásek (51): Moderátorovi sa stala nehoda vo februári 2005 medzi Sencom a Trnavou. Na diaľnici narazil do betónových zátarás a v bezvedomí bol prevezený do trnavskej nemocnice. Neskôr do Bratislavy na Kramáre. Tu ide o prípad, kedy vodič ublížil najmä sám sebe. Karáskova nehoda mala totiž také vážne následky, že sa musel odznova učiť rozprávať, čítať i písať. Hoci neskôr opäť absolvoval moderátorský tréning, svoje miesto naspäť nedostal. Nahradil ho paradoxne Rasťo Žitný, ktorý spôsobil tragickú autonehodu (viď. nižšie). Karásek mal v októbri 2008 ďalšiu autonehodu. Pri obci Zavar neďaleko Trnavy do neho vrazil iný vodič. Karásek skončil s polámanými rebrami a s narazenou slezinou. V roku 2009 sa stal hovorcom ministra dopravy, pôšt a telekomunikácii, ale v skúšobnej dobe tento post opustil.

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Život)

Ivan Krivosudský (83): Čosi podobné ako Štefan Skrúcaný zažil aj herec Ivan Krivosudský. V júni 2005 tiež zrazil chodkyňu na priechode pre chodcov vo Svätom Jure. Žena zomrela štyri hodiny po prevoze do nemocnice. Za jej usmrtenie dostal Krivosudský dvojročnú podmienku a zákaz šoférovania na štyri roky.

 

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Marián Labuda (65): Herec 19. novembra 2005 doplatil na snehovú víchricu a stal sa účastníkom tragickej dopravnej nehody na diaľnici v Česku. Usmrtil pri nej dve ženy, na čo ho upozornil až ďalší vodič. Ženy totiž čupeli pri stredových zvodidlách. Zrejme preto sa Labuda vinným necítil a hneď v ten večer vystúpil v divadle v Pardubiciach. Dostal desať mesiacov s podmienečným odkladom na tridsať mesiacov. Počas podmienky mal, samozrejme, aj zákaz šoférovať v Českej republike.

 

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Marcel Hanzal (35): Hokejista spôsobil koncom augusta 2006 nehodu, ktorá má dva tragické momenty. Zomrel pri nej mladý hokejista Štefan Blaho († 21) a Hanzalovi po nej namerali v krvi 1,5 promile alkoholu. Samozrejme, polícia ho okamžite obvinila z trestného činu usmrtenia. Okresný súd v Žiline mu vymeral štyri roky basy a šesťročný zákaz šoférovania. Musel tiež zaplatiť náhradu škody vo výške 10 tisíc Eur (vtedajších 300 tisíc korún). Voči rozsudku, ktorý bol vynesený v apríli 2008, sa hokejista odvolal.  V auguste toho istého roku však už nastúpil do výkonu trestu. V júli tohto roka to budú dva roky, čo je Hanzal za mrežami. Údajne chce požiadať o podmienečné prepustenie a dúfa, že sa ocitne na slobode.

 

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Eva)

Tomáš Maštalír (32): Herec prežil 31. marca 2007 na železničnom priecestí v Jarovciach zrážku s vlakom. O Maštalírovi sa hovorí, že jazdí rýchlo. V tomto prípade ho vraj oslepilo slnko a vlak vôbec nevidel. Hrozivý náraz odhodil auto, ktoré sa následne niekoľkokrát prevrátilo a skončilo na streche. Z miesta, kde už v minulosti vyhaslo niekoľko ľudských životov, odvážali Maštalíra s množstvom zranení. Našťastie však živého. Okrem hrozných spomienok sa k nehode vrátil aj prostredníctvom relácie 112, ku ktorej dokonca nahovoril komentár.

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Nový Čas)

Robo Mikla (29): Divoký rocker v auguste 2007 nezvládol zákrutu medzi Záhorskou Bystricou a Devínskou Novou Vsou. Skončil v poli. A hoci nikoho nezranil, z miesta nehody ušiel. Podľa niektorých informácií bol pod vplyvom alkoholu. Striebornú Fabiu, na ktorej sa viezol, mal pritom z autopožičovne. V máji roku 2008 si nehodu takmer presne zopakoval. V Nitre skončil v plote rodinného domu, pričom mu v krvi vraj namerali viac než dve promile alkoholu. No opäť mal šťastie a nikoho nezranil. Následne sa liečil na protialkoholickom oddelení.

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Nový Čas)

Silvia Kušnírová (30): Bývalá moderátorka politickej relácie Politika.sk havarovala v septembri 2007 v skorých ranných hodinách v Považskej Bystrici. Sama vraj nevedela, ako sa tam dostala. V krvi jej po nehode namerali 1,56 promile. V aute sa dokonca povaľovala fľaša vodky. Našťastie nikoho nezranila a aj ona sama z nehody vyviazla bez vážnejších následkov. Z jojkárskej obrazovky sa potom stiahla. Momentálne sa Silvia venuje najmä PR. 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Milan Kňažko (64): Cesta smrti z Nitry do Zlatých Moraviec pripomenula svoju náročnosť aj Kňažkovi. Vo februári 2008 sa pri obiehaní na nebezpečnom úseku zrazil s iným autom. Podľa svedka nedodržal povolenú rýchlosť, médiám však tvrdil, že sa na tom mieste vôbec nenachádzal. Usvedčili ho však fotografie. Škoda sa pri zrážke vyšplhala na takmer 14 tisíc Eur (400 tisíc korún). Jedna žena utrpela ľahké zranenie.

 

 

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)

Henrich Krejča (36): Smrť pod kolesami svojho auta videl aj šéfredaktor spravodajstva Markízy Henrich Krejča. Pred dvomi rokmi sa mu pravdepodobne pod vplyvom alkoholu vrútil v nočných hodinách do cesty chodec. Nemal tam však čo robiť. Vstup bol totiž prísne zakázaný a diaľničný úsek ohraničený protihlukovými bariérami. U vodiča neboli zistené žiadne známky požitia alkoholu či neprimeraná rýchlosť. Vypočúvaný bol iba ako svedok nehody.

 

Čierny zoznam celebrít: Tragédiu
Zobraziť galériu (17)
Rastislav Žitný (33): Presne 29. júna 2008 mal vtedajší markizácky moderátor ťažkú dopravnú nehodu. V Rohožníku pri Malackách zrazil dvoch cyklistov. Päťročný chlapec Tomáško Žilavý zahynul. Jeho brat a otec skončili so zraneniami v nemocnici. Moderátora a aj chlapca musela z miesta nešťastia odviesť helikoptéra. Dieťa zraneniam následne podľahlo. Žitný mal početné zranenia horných aj dolných končatín, podrobil sa niekoľkým operáciám.

Pre zdravotné komplikácie sa súdne pojednávanie s obžalovaným dlho naťahovalo. Okresný súd v Malackách vydal 30. decembra 2009 trestný rozkaz, ktorý uznal Žitného vinným z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví. Vymeral mu trest 2,5 roka nepodmienečne a zákaz riadenia motorového vozidla na 5 rokov. Exmoderátor následne podal voči rozkazu odpor, čím sa trestný rozkaz zrušil a nasledovalo hlavné pojednávanie. To začalo prvým pojednávaním na Okresnom súde v Malackách v marci 2010. Tretie sa uskutočnilo v júni 2010 s rovnakým verdiktom. Žitný sa môže proti tomuto rozsudku odvolať do 15 dní od jeho doručenia.

 

Viac článkov o Darinej tragickej nehode:

Dara Rolins po tragédii: Tajný list pre zdrvenú vdovu!

Dara Rolins: Po nehode sa zrútila, no je v poriadku!

Dara Rolins mala autonehodu: Usmrtila motocyklistu!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu