Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ke$ha v problémoch: Manažéri od nej žiadajú milióny!

Ke$ha Zobraziť galériu (3)
Ke$ha (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká popová speváčka Kesha čelí žalobe zo strany bývalých manažérov, ktorí ju obvinili, že sa ich neoprávnene zbavila po tom, čo sa stala slávnou. Žalujúca spoločnosť DAS Communications Inc. zastupovala speváčku od roku 2006, kedy ešte Kesha nebola známa.

Interpretka megahitu Tik Tok s nimi podpísala zmluvu, na základe ktorej mala newyorská firma dostať 20 percent z jej zárobkov. V prípade, že jej do roka nezabezpečia zmluvu s veľkým vydavateľstvom, však od zmluvy mohla odstúpiť. Po roku Kesha stále nemala zmluvu z veľkým vydavateľstvom, no podľa DAS lehotu platnosti kontraktu predĺžila a spoločnosť jej v roku 2008 zabezpečila zmluvu s vydavateľstvom Warner Bros.

Producent Dr. Luke, občianskym menom Lukasz Gottwald, však pred vydaním jej debutového albumu zmluvu s DAS napadol a nariadil ju speváčke zrušiť. Kesha následne podpísala kontrakt s iným veľkým vydavateľstvom - spoločnosťou RCA/Jive Label Group patriacu pod Sony a v januári 2010 vydala úspešný debutový album Animal (2010). Podľa zástupcov DAS speváčka a Dr. Luke neoprávnene zrušili kontrakt a tiež vyplácanie dohodnutého podielu a preto od speváčky žiadajú ako odškodné 14 miliónov (približne 11,2 milióna eur) a od Dr. Lukea 12 miliónov americký dolárov (približne 9,6 milióna eur).

Podľa speváčkinho právnika Charlesa Ortnera zarobila speváčka peniaze až po podpise s RCA/Jive Records, s ktorou DAS nemajú nič spoločné. V tom čase už s nimi totiž Kesha nemala žiadne zmluvné záväzky.

Zatiaľ najväčší speváčkin hit - Tik Tok

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu