Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Známy textár Horáček: Rozvod po 30 rokoch manželstva!

Petr Hapka a Michal Horáček
Petr Hapka a Michal Horáček

PRAHA - Textár Michal Horáček (57) sa po viac ako tridsiatich rokoch manželstva rozviedol so svojou ženou Rút. Rozvodové konanie sa zaobišlo bez akýchkoľvek problémov, manželia sa na všetkom vopred dohodli.

"Manželia mali dohodový rozvod, čo znamená, že predložili dohodu o vyrovnaní spoločného majetku," uviedla hovorkyňa Okresného súdu v Litoměřiciach Kateřina Bečanová s tým, že manželia pri pojednávaní neboli prítomní. "Ako mi potvrdil sudca, na miesto sa dostavil advokát pána Horáčka a právna zástupkyňa jeho manželky," dodala.

Podľa právničky Dagmar Raupachovej je toto najideálnejší priebeh rozvodového konania. Ako však pripúšťa, nie vždy sa na ňom manželia dokážu dohodnúť. "Výhodou tohto typu rozvodu je vyriešenie všetkých právnych následkov, a to vo vzťahu k deťom aj k spoločnému majetku. Je však potrebné zdôrazniť, že práve najväčším orieškom býva zmluva manželov o majetkovom vyrovnaní. Len čo sa totiž manželia na majetku už raz dohodnú a rozsudok o rozvode nadobudne právnu moc, nemôže si žiaden z nich nič ďalšie nárokovať. Manželia sa okrem majetkového vyrovnania môžu dohodnúť aj na výživnom pre druhého manžela," vysvetlila.

Manželia Horáčkovci podali žiadosť o rozvod 16. októbra minulého roku. Čo stojí za krachom dlhoročného spolužitia je predmetom špekulácií. Známy textár totiž súkromné záležitosti nekomentuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu