Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vykonali pitvu herečky Brittany Murphy

Brittany Murphy Zobraziť galériu (4)
Brittany Murphy (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Úrady v Los Angeles vykonali v pondelok pitvu herečky Brittany Murphy, ktorá zomrela v nedeľu 20. decembra, avšak presná príčina jej úmrtia bude známa približne o štyri až šesť týždňov po ukončení toxikologických testov.

Podľa slov Eda Wintera z úradu koronera sa počas prvotnej obhliadky tela nenašli žiadne známky "traumy", čo odporuje predchádzajúcim správam, že 32-ročná herečka skonala na problémy so srdcom. Podľa webstránky TMZ.com však bola herečka pred smrťou veľmi chorá a niekoľko dní užívala lieky na predpis proti chrípke.

V nedeľu, keď zomrela, údajne vracala a členom svojej rodiny povedala, že sa cíti veľmi zle. Vyšetrovatelia z Los Angeles Police Department vyhlásili, že cudzie zavinenie už vylúčili. Vypočuli však jej osobného trénera a taktiež preskúmali lieky, ktoré sa v jej dome našli. Jej manžel, britský scenárista Simon Monjack sa v televíznej šou Access Hollywood vyjadril, že "jeho svet sa v nedeľu rozpadol".

Podľa jeho slov objavila herečku v kúpeľni v bezvedomí jej matka Sharon a on následne zavolal lekársku pomoc. Monjack taktiež uviedol, že jeho manželka mala laryngitídu, avšak nevyzerala byť vážne chorá.

Medzitým sa k smrti mladej herečky vyjadrili na svojich Twitter kontách ďalšie celebrity. "Brittany Murphy bola neuveriteľným lúčom Svetla pre množstvo ľudí. Jej úsmev bol nákazlivý. Moje modlitby sú s jej rodinou a milovanými," napísala speváčka a herečka Jessica Simpson.

Lindsay Lohan napísala: "Prajem najhlbšiu sústrasť všetkým milovaným Brittany Murphy a nech odpočíva v pokoji... Bola obrovským talentom s úžasnou dušou".

Celebritný blogger Perez Hilton sa vyjadril, že smrť Murphy je pokračovaním "dekády dekadencie" v šoubiznise. "Hollywood stratil ďalšiu skvelú dušu... Koľko ďalších ešte? Dekáda dekadencie a ničenia. Je čas sa prebudiť," napísal Hilton.

Niekoľko herečkiných priateľov, ktorí si želali zostať v anonymite, sa pre magazín People vyjadrilo, že Murphy sa dlhé roky trápila svojim výzorom.

"Jej hmotnosť, vlasy, oblečenie, pokožka, zuby, všetko. Vždy bola taká nesvoja. Množstvo jej problémov pramenilo z toho, ako sa sama vnímala. Používala veľmi veľa make-up a očné tiene, dala si vybieliť zuby, odfarbiť vlasy na blond, schudla - chcela byť krásnou," povedal jeden z nich.

Brittany Murphy sa narodila Atlante a vyrástla v New Jersey, neskôr sa však spolu s matkou presťahovala do Los Angeles, aby sa mohla venovať herectvu. Svoju filmovú kariéru odštartovala drámou Family Prayers (1993) a známou sa stala predovšetkým snímkami Bezmocná (1995) a 8. míľa (2002).

Objavila sa aj vo filmoch Narušenie (1999), Medové týždne (2003) alebo Sin City - mesto hriechu (2005). Svoj hlas prepožičala postave Luanne Platter v animovanom seriáli King of the Hill (1997 - 2009).

Budúci rok by sa mala objaviť v akčnom filme The Expendables po boku Brucea Willisa a Sylvestera Stallonea, ktorý snímku aj režíroval. V júni 2006 Murphy spolu s producentom Paulom Oakenfoldom vydali singel Faster Kill Pussycat, ktorý sa stal klubovým hitom a jednotkou v rebríčku Hot Dance Club Play magazínu Billboard.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu