Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Búrlivák Doherty: Zatkli ho v Berlíne!

Pete Doherty Zobraziť galériu (14)
Pete Doherty

BERLÍN - Anglický hudobník Pete Doherty známy popri svojej sólovej kariére najmä pôsobením v kapelách The Libertines a Babyshambles, sa opäť dostal do problému so zákonom. Podľa webovej stránky thelocal.de citujúcej denník Bild spevák v nemeckom Berlíne rozbil zadné sklo automobilu, keď do neho hodil pollitrový sklenený pohár.

Po incidente v mestskej časti Kreuzberg ho zadržala miestna polícia. "Doherty s dvoma kamarátmi prišli z Wiener Straße, kde ich vyhodili z baru. Mal som chuť vyhodiť ho tiež, pretože veľa pil a stále sa ma pýtal, či mu nezoženiem kokaín," uviedol barman z Trinkteufel clubu. Pollitrový pohár vyhodil Doherty cez okno, pričom trafil auto Ford Fiesta. Polícia ho v Berlíne zadržala na tri hodiny.

Tridsaťročný rodák z Hexhamu musel zaplatiť škodu, ktorú majiteľovi auta spôsobil. Bývalý priateľ modelky Kate Moss sa v tomto roku previnil voči zákonom už niekoľkokrát. V meste Gloucester ho policajná hliadka zadržala pre podozrenie z jazdy pod vplyvom alkoholu, z prechovávania drog a z odmietnutia zastaviť vozidlo na pokyn polície. Z divokej noci sa na súde v Stroude vykúpil sumou 50-tisíc libier. Predtým stihol vyvolať rozruch počas letu z Londýna do Ženevy, keď ho letuška prichytila na toalete ako drží injekčnú striekačku.

Dohertyho drogová závislosť je verejne známa už niekoľko rokov. Anglický muzikant si za užívanie kokaínu, heroínu, marihuany a ketamínu posedel aj vo väzení. V londýnskej väznici strávil v roku 2008 za porušenie podmienky 29 dní. Pôvodne si však mal odpykať trest odňatia slobody na 14 týždňov, no z dôvodu preplnenosti väzenia ho pustili na slobodu omnoho skôr. Pred niekoľkými dňami sa jeho meno spomínalo v médiách aj v súvislosti s ďalším škandálom, keď počas vystúpenia na festivale On3 v nemeckom Mníchove zaspieval časť bývalej nemeckej hymny, ktorá sa spája s nacistickou propagandou. Sám muzikant je pritom židovského pôvodu. Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu