Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál s hlasovaním: Náhle sa menili pravidlá... A vyžrali si to Slováci!

Nikoleta Balogová tesne potom, ako sa dozvedela, že v šou končí. Zobraziť galériu (9)
Nikoleta Balogová tesne potom, ako sa dozvedela, že v šou končí.

BRATISLAVA – Toto nikto nečakal! Pôvodne boli zvolené na finálové vyraďovanie v Česko Slovenskej SuperStar úplne iné pravidlá. V prvých dvoch kolách sa mal so šou rozlúčiť jeden zástupca každej krajiny. V pondelok však prekvapivo vypadli naši speváci.

Iba deň pred vyraďovaním zverejnili české médiá vyjadrenie koordinátora projektu Adama Kotalíka z televízie Nova, že v prvých dvoch finálových kolách opustí súťaž jeden Čech a jeden Slovák. O to prekvapivejšie bolo preto pondelkové rozhodnutie, po ktorom sa museli so šou rozlúčiť Thomas Puskailer a Nikoleta Balogová. Teda zástupcovia slovenskej strany.

Podľa zákulisných informácií sa pošuškáva, že ani samotní finalisti neboli poriadne uzrozumení o systéme vypadávania. Na základe týchto okolností, sme teda v Markíze zisťovali, prečo to bolo nakoniec inak, ako pôvodne v Čechách avizovali približne 24 hodín pred rozhodnutím.

V Záhorskej Bystrici nám povedali, že pán Kotalík poskytol vyjadrenie podstatne skôr, než bolo zverejnené v médiách. To znamená, že ho fyzicky povedal dávno predtým, než sa dostalo reálne do rúk verejnosti. Pravidlá by však mali byť pevne stanovené. Nie? „V súlade s podmienkami licenčnej zmluvy k projektu Česko Slovenská SuperStar má producent právo zmeniť pravidlá hlasovania. Po konzultácii s licencorom sme pred prvým finálovým kolom zmenili pravidlá hlasovania tak, že budú finalisti vypadávať iba na základe počtu SMS hlasov a nie štátnej príslušnosti,“ povedala topkám PR manažérka Markízy Miroslava Labašová. Na náhlu zmenu pravidiel teda doplatili dvaja zástupcovia našej krajiny.

Viac o kauze hlasovania:

VIDEO Znevýhodnení Slováci: Povyhadzujú Česi našich superstaristov!?



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu