Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Crabbe z Harryho Pottera: Trest za marihuanu!

Film Harry Potter Zobraziť galériu (2)
Film Harry Potter

LONDÝN - Herca Jamieho Wayletta, predstaviteľa Vincenta Crabbea vo filmoch o Harrym Potterovi, odsúdili na verejnoprospešné práce po tom, čo sa priznal k pestovaniu konope v dome svojej matky v Londýne.

Desať rastlín schovával v stanoch. Dvadsaťročný herec musí odpracovať 120 neplatených hodín. "Pán Waylett, uznávam, že kultivácia konope bola v malej miere, a z vašej strany nešlo v žiadnom prípade o obchod. Avšak, použili ste na to sofistikovaný spôsob. Chválim vás za priznanie viny pri úplne prvej príležitosti, za vašu spoluprácu s políciou a za fakt, že ste boli doteraz charakterný muž," povedal sudca Timothy Workman. Pri odchode zo súdu sa herec ospravedlnil "producentom, obsadeniu a štábu a všetkým vo (filmovej spoločnosti) Warners a predovšetkým všetkým fanúšikom a fanúšičkám Harryho Pottera". Waylettov spolupáchateľ, John Innis, sa priznal nielen k prechovávaniu drogy, ale aj k držbe noža, za čo ho odsúdili na šesť týždňov väzenia v zariadení pre mladistvých a na pokutu 500 libier (v prepočte zhruba 578 eur).

Wayletta a Innisa obvinili z produkcie drog triedy B začiatkom júla. Polícia tak urobila po tom, čo dvojicu zadržali v apríli, keď v Innisovom aute našli osem balíčkov s marihuanou a vreckový nôž. Na štvrtkovom pojednávaní vyšlo najavo, že mužov zastavili na základe protiteroristického zákona po tom, čo herec odfotografoval skupinu policajtov, keď prechádzali okolo nich. Pri prehliadke Waylettovho domu objavili desať rastlín. Innis, u ktorého našli tri vrecká drogy, sa po náleze ďalších ôsmych balíkov s látkou v jeho dome priznal k prechovávaniu drogy.

Jamie Waylett mal problémy so zákonom už v minulosti, v rokoch 2001 až 2005 mu polícia udelila jedno pokarhanie a dve výstrahy. Innis dostal pokáranie v roku 2003. Súd neposkytol o týchto incidentoch žiadne detaily. Britská polícia dáva pokarhanie mladým ľuďom vo veku 10 až 18 rokov pri prvom menšom delikte. Po druhom nasleduje posledná výstraha. Po spáchaní ďalšieho priestupku, bez ohľadu na jeho závažnosť, obyčajne nasleduje obvinenie a súdne konanie. Udelenie pokarhania a výstrahy je podmienené priznaním sa a vyjadrením ľútosti nad spôsobenou škodou. Informáciu zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu