Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jacksonov pohreb: Polícia v maximálnom nasadení! Už varujú davy fanúšikov!

Fanúšikovia z celého sveta spomínajú na Zobraziť galériu (14)
Fanúšikovia z celého sveta spomínajú na "Kráľa Popu"

LOS ANGELES - Polícia v utorok uzavrie okolie losangeleského Staples Center, kde sa o 10:00 miestneho času (19:00 stredoeurópskeho letného času) bude konať posledná rozlúčka s Michaelom Jacksonom.

O poriadok v uliciach sa má starať 1400 príslušníkov polície navyše, informoval zástupca policajného šéfa Jim McDonnell. Podľa jeho slov oddelenie spolupracuje s rodinou Kráľa popu aj na príprave súkromného obradu na cintoríne Forest Lawn v Hollywood Hills. Bližšie informácie však neuviedol.

Polícia sa bude snažiť usmerniť desiatky tisíc ľudí z celého sveta, ktorí sem prídu bez lístkov. McDonnell vyzval všetkých, ktorí nemajú vstupenky a chystajú sa k Staples Center, aby zostali doma a ceremoniál si pozreli v televízii. Reverend Al Sharpton v nedeľu v kázni vyzval, aby sa v utorok slúžili pobožnosti venované Michaelovi Jacksonovi. Výzvu adresoval Africkej metodistickej episkopálnej cirkvi. Sharpton tiež vyzval ľudí, aby sa v deň poslednej rozlúčky zhromaždili na školách, v spoločenských centrách a kostoloch a vzdali česť

Viac ako 1,6 milióna záujemcov a záujemkýň sa zaregistrovalo na webovej stránke, kde náhodne vybrali 8 750 ľudí, ktorí dostali na podujatie po dva lístky. Priamo v priestoroch Staples Center bude miesto pre 11-tisíc fanúšikov a fanúšičiek, ďalších 6500 bude môcť spomienkovú slávnosť sledovať na veľkých obrazovkách v neďalekom Nokia Theatre. V nedeľu organizátori koncertu AEG začali oznamovať mená ľudí, ktorí lístky vyhrali. Vstupenky na podujatie sa objavili na predaj aj na internete. Ich cena sa napríklad na webovej stránke eBay pohybuje od 200 do 500 amerických dolárov (v prepočte od 143 do 356 eur). Podľa AEG bude podujatie oslavou života Michaela Jacksona, ktorý zomrel vo štvrtok 25. júna po zlyhaní srdca. "Ľudia, ktorí to budú pozerať naživo aj v televízii, môžu očakávať, že uvidia ľudí zohrávajúcich dôležitú úlohu v jeho živote, ako na neho spomínajú a hovoria o jeho vplyve," uviedol producent šou Ken Ehrlich.

Miesto posledného odpočinku Kráľa popu zatiaľ nie je známe. Aj počas príprav na poslednú rozlúčku s Jacksonom vyšetrovatelia stále skúmajú okolnosti jeho záhadnej smrti a údajne sa zamerali na úlohu piatich lekárov, ktorí mu predpisovali lieky. "Viacero fľaštičiek" s anestetikom používaným pri operáciách mali vyšetrovatelia nájsť v Jacksonovom dome, citoval denník Los Angeles Times nemenovaný zdroj. Presnú príčinu smrti určia až toxikologické testy, ktoré budú známe o niekoľko týždňov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu