Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Jacksonova smrť spôsobila "úmrtný" ošiaľ celebrít!

Michael Jackson Zobraziť galériu (5)
Michael Jackson

LOS ANGELES - Po smrti Michaela Jacksona sa na internete objavila záplava správ o úmrtiach ďalších celebrít. Podľa jednej z nich herečka Natalie Portmann napríklad zomrela za dramatických okolností na Novom Zélande po páde z útesu.

Rovnako ako v prípade "zaručených" informácii o smrti speváčky Britney Spears či herca George Clooneyho ale táto správa bola falošná, uviedli webové stránky stanice CNN.

Ďalšími obeťami predčasných internetových úmrtných oznámení sa stali herec Jeff Goldblum známy z Jurského parku, spevák Rick Astley či predstaviteľ Indiana Jonesa, herec Harrison Ford. Správy sa objavovali obzvlášť na sociálnych sieťach, ako je Facebook či Twitter. Obzvlášť Twitter pritom v poslednom čase niekoľkokrát priniesol správy o rôznych udalostiach skôr než tradičné média.

Zatiaľ čo niektorí odborníci tieto falošné oznámenia podľa CNN zľahčovali, podľa iných sú takéto aktivity urážlivé. Obzvlášť po tom, čo v minulých dňoch niekoľko celebrít, vedľa Jacksona napríklad herečka Farrah Fawcett, naozaj zomrelo.

Podľa niektorých hlasov na viac falošné správy o úmrtiach celebrít sú dôkazom problému, ktorý so sebou nesie decentralizácia správ na internete. Zatiaľ čo tradičné média informácie overujú, užívatelia internetu takéto zvyklosti často nedodržujú. Podľa šéfa spravodajstva internetovej stránky Gawker Gabriela Snydera ale skúsení užívatelia internetu nepravdivú informáciu z podozrivého zdroja spoznajú. Podobné klebety tak vraj nie sú škodlivé.

Celebrita na viac falošnú správu o svojom úmrtí môže aj využiť vo svoj prospech. Goldblum tak napríklad zvesti o svojom skone išiel rozptýliť do populárneho televízneho programu Stephena Colberta.

Colbert najprv žartoval, že Goldbluma považuje za mŕtveho, aj napriek tomu že vedľa neho herec stál v štúdiu. Goldblum sa potom situáciu pokúsil zachrániť a poslal na svoj účet na Twitteri správu o tom, že stále žije. Colbertom to ale neotriaslo. "Mŕtvi môžu twitterovať," vykríkol. Goldblumovi potom nezostalo nič iné ako prečítať do kamier svoj nekrológ.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu