Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ukrajinská dedina sa chce premenovať po Jacksonovi

Michael Jackson Zobraziť galériu (5)
Michael Jackson

KYJEV - Obyvatelia ukrajinskej dediny Okťjabrskoje uvažujú o tom, že nechajú premenovať svoju obec po zosnulom americkom spevákovi Michaelovi Jacksonovi. Fanúšikovia sa už kvôli tomu obrátili na jedného regionálneho zástupcu.

Dedina Okťjabrskoje bola pomenovaná na počesť boľševickej Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie. "Je tam veľa fanúšikov Michaela Jacksona, chcú ho urobiť nesmrteľným. Postaviť mu múzeum a zhromaždiť zbierku jeho albumov," uviedol poslanec zastupiteľstva oblasti Záporožie Oleg Kislicin, na ktorého sa Jacksonoví fanúšikovia obrátili.

Poslanec uviedol, že ide o veľmi chudobnú oblasť, kde boli zatvorené všetky továrne, a tak miestni dúfajú, že by touto cestou prilákali turistov. Poslancovi poradcovia už dnes Okťjabrskoje navštívili a s miestnymi debatovali o ich nápade. Poslanci obce Okťjabrskoje by mali o návrhu jednať v auguste.

Na otázku ohľadom púta, ktoré niekdajšieho "kráľa popu" s ukrajinskou vieskou spojuje, poslanec odvetil, že svet sa globalizuje. "Nie som jeho fanúšik, ale uznávam jeho dielo. Mal železnú vôľu zvíťaziť," dodal.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu