Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Tofiho muzikál s piesňami Michala Davida: Zažiari v ňom Bartošová!

Iveta Bartošová, Michal David a Sagvan Tofi. Zobraziť galériu (4)
Iveta Bartošová, Michal David a Sagvan Tofi.

BRATISLAVA - Z najväčších hitov českej legendy Michala Davida pripravil Sagvan Tofi muzikál.

"Bude to najlepší muzikál u nás," povedal autor pre spravodajský portál iDNES.cz. V hlavnej úlohe projektu Děti ráje, ktorý produkuje Viktor Mráz, sa predstaví Iveta Bartošová. "Som veľmi rád. Priznám sa, že keď som pracoval na librete, Iveta mi vôbec nenapadla, ale je to hviezda a ako autor som samozrejme rád, že v mojom diele budú hrať tí najlepší," povedal Tofi.

Zároveň ale dodal, že muzikál, ktorý stojí na najväčších hitoch Michala Davida, žiadne hviezdy nepotrebuje. "Hviezdami sú samotné pesničky. Zoberte si muzikál Mamma Mia!, to je rovnaký model: jeden hit nasleduje za druhým a takto to ide až do konca. Kto ich spieva, je vlastne jedno. Presne také budú Děti ráje," vysvetlil Tofi.

Muzikál podľa jeho slov nemá dej, ktorý by sa dal jednoducho prerozprávať a keďže musí ladiť s Davidovými pesničkami, je v ňom veľa romantiky a lásky. Dej sa začína odohrávať v 80. rokoch a posúva sa až do súčasnosti. Príbeh hrdinky sa má pritom do veľkej miery podobať životu Ivety Bartošovej, ktorá ju stvárňuje. "Ale zámer to nie je, libreto som začal písať už pred rokmi, vtedy som vôbec nepremýšľal o tom, kto by tú úlohu mohol hrať," vysvetlil Tofi.

Muzikál s Davidovými pesničkami údajne plánoval už pred ôsmimi rokmi František Janeček, ale nenašiel vhodného autora. "To je ťažké skĺbiť text pesničiek, ktoré sú notoricky známe, s príbehom, ktorý je originálny," vysvetlil idol 80. rokov. Nápad oživil Viktor Mráz, ktorý Tofiho požiadal o napísanie libreta. Napriek tomu, že herca preslávili predovšetkým úlohy vo filmoch s Davidovými pesničkami, v pripravovanom muzikáli nevystúpi. "Je to moje dieťatko, chcem si ho vypiplať do poslednej noty. Navyše bude tak dobrý, že v ňom nemôžem hrať už len preto, aby som si ho nepokazil," žartoval Tofi.

Premiéra predstavenie Děti ráje je naplánovaná na 2. novembra v GoJa Music Hall na Výstavišti v Prahe.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu