Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šok: Skupina Depeche Mode, ktorá má vystúpiť aj na Slovensku, ruší koncerty!

Skupina Depeche Mode Zobraziť galériu (6)
Skupina Depeche Mode (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Skupina Depeche Mode, ktorá začiatkom mesiaca odštartovala európsku časť svetového Tour of the Universe, zrušila ďalšie štyri plánované koncerty. Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy frontmana Davea Gahana.

Podľa hovorcu electro-popovej legendy sa 47-ročný Gahan stále podrobuje testom po tom, ako ho v utorok hospitalizovali s gastroenteritídou - akútnym zápalom sliznice žalúdka a čriev. Skupina preto na poslednú chvíľu zrušila koncert v parku Terra Vibe v blízkosti Atén, kde sa v utorok večer zhromaždilo asi 30-tisíc ľudí. Pôvodne Depeche Mode predpokladali, že náhradný koncert odohrajú hneď na druhý deň, no Gahanov zdravotný stav to nedovolil. Neskôr preto odvolali aj štvrtkové vystúpenie v tureckom Istanbule a najnovšie i plánované zastávky v Rumunsku (Bukurešť, 16. mája), Bulharsku (Sofia, 18. mája), Srbsku (Belehrad, 20. mája) a Chorvátsku (Záhreb, 21. mája). V oficiálnom vyhlásení na internetovej stránke depechemode.com sa kapela ospravedlňuje za nepríjemnosti a zároveň želá Daveovi skoré uzdravenie. Fanúšikovia a fanúšičky, ktorí si už na zrušené koncerty kúpili vstupenky, sa podľa nich nemajú obávať, pretože čoskoro zverejnia náhradné termíny plánovaných šou.

Trojica Dave Gahan, Martin Gore a Andrew Fletcher by sa mala v rámci Tour of the Universe 22. júna predstaviť aj v Bratislave. Depeche Mode predali od svojho vzniku v roku 1980 vyše 75 miliónov albumov po celom svete. Medzi ich najznámejšie skladby patrí napríklad Just Can't Get Enough, People Are People, Personal Jesus, Enjoy the Silence, I Feel You či Condemnation. V apríli vydali už svoj dvanásty štúdiový album s názvom Sounds Of The Universe.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu