Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zdena Studenková: Operovali mi koleno

Slovenskej herečke roky hapruje koleno. Zobraziť galériu (9)
Slovenskej herečke roky hapruje koleno.

BRATISLAVA - Pôvabná herečka Zdena Studenková (50) sa v pondelok v súkromnej bratislavskej klinike podrobila operácii kolena. Zásah doktorov bol už pre ňu nevyhnutný, pretože jej dlhší čas robil starosti meniskus. "Áno, mám za sebou operáciu kolena," potvrdila informácie Novému Času uznávaná umelkyňa.

Pondelková operácia menisku nie je v živote Zdeny Studenkovej prvá. Koleno jej znepríjemňuje život niekoľko rokov. "Operovali mi ho už štyrikrát," prezrádza porotkyňa reality show Dievča za milión.

Poškodenie menisku môže byť podľa vychyteného slovenského chirurga Jána Baťalíka zapríčinené aj jej povolaním. "Herci sa veľmi namáhajú a tým zaťažujú kolená. Väčšia pravdepodobnosť je u herečiek, ktoré často nosia vysoké opätky," vysvetľuje Baťalík.

Obyčajne býva tento chirurgický zásah nenáročný, trvá pol hodiny a pacient odchádza z nemocnice už v ten deň. Tak to bolo aj u Studenkovej, ktorá v pondelok odišla z nemocnice domov po dvoch hodinách. No i tam musí myslieť na svoje zdravie. Noha musí byť v pokoji a pod kontrolou odborníka. Úplné doliečenie kolena totiž trvá aj niekoľko týždňov.

"Predpokladám, že už o štrnásť dní budem môcť opäť hrať v divadle," nádeja sa herečka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu