Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kate Winslet: Je šťastnejšia ako kedykoľvek predtým

Kate Winsletová Zobraziť galériu (10)
Kate Winsletová

Britka, ktorú preslávil filmový trhák o skaze Titanicu, KATE WINSLET si vychutnáva rodinný život a je vraj šťastnejšia ako kedykoľvek predtým.

Začiatkom októbra oslávila 29. narodeniny a možno s uznaním konštatovať, že sa jej za tie roky podarilo vcelku dosť – nielenže sa z nej stala úspešná herečka, ktorú už trikrát nominovali na Oscara, ale napokon vcelku šťastne zvládla i svoj nie celkom pokojný rodinný život.

Netúžila byť hviezdou

Dalo by sa povedať, že Kate má hranie v krvi. Starí rodičia viedli divadelnú spoločnosť, otec sa pokúšal uspieť v televízii a aj jej dve sestry sú herečky. Možno i to je jeden z dôvodov, pre ktoré mala k herectvu odjakživa zvláštny vzťah. „Nikdy som nesnívala o tom, že budem veľká hviezda. Skôr som toto povolanie brala z tej druhej – vážnejšej stránky. Byť bez práce, čakať na telefóne, či vám ponúknu nejakú úlohu – naučila som sa ceniť si každú príležitosť.“

 O tom, že život herca predstavuje večnú neistotu, vie svoje. Jej otec Roger musel často vypĺňať pauzy medzi hereckými príležitosťami inou prácou, aby mohol uživiť rodinu. Preto ho musela veľmi dlho presviedčať, aby ju pustil na umeleckú akadémiu, no nakoniec sa jej to podarilo.

Nástrahy slávy

Keď mala 17 a pracovala v jednom bistre, zastihol ju telefonát z produkcie, že ju obsadili do jednej z hlavných úloh v snímke Petra Jacksona Nebeské stvorenia. Filmový príbeh o mladých vrahyniach predstavoval vynikajúcu hereckú príležitosť. Kate svojím presvedčivým výkonom zaujala a čoskoro sa objavila v historických filmoch ako Rozum a cit či Hamlet. V roku 1997 prišla ponuka na snímku o skaze Titanicu.

Filmový trhák z nadanej mladej herečky urobil známu osobnosť. „Bolo to nebezpečné,“ spomína. „Vedela som, že ma toľká sláva môže ohroziť, že stratím zmysel pre realitu. Mohlo sa ľahko stať, že by som sa dala napríklad na drogy.“ Našťastie si to rýchlo uvedomila, a tak odcestovala do Maroka, kde nakrútila nezávislú snímku Hideous Kinky.

Práve tam sa spoznala so svojím prvým manželom, filmovým asistentom Jimom Threapletonom a zdalo sa, že ju to posunulo správnym smerom. Nielenže si začala rozvážne vyberať roly, ale dokázala, že je ochotná vzdať sa veľkých úloh – Gwyneth Paltrow si tak vďaka nej zahrala v Zamilovanom Shakespearovi – na úkor menších produkcií, akou bola napríklad snímka Ako dym.

Nečakaná láska

Hoci jej kariéra sa úspešne rozbiehala, v súkromnom živote musela urobiť zopár zmien. Azda najzávažnejšou bol rozvod s manželom Jimom, otcom jej dnes už štvorročnej dcéry Mie. Keď sa o pár mesiacov po rozvode začala objavovať po boku známeho režiséra Sama Mendesa, všade sa písalo, že sa rozviedla práve kvôli nemu. Pravda je však oveľa prozaickejšia. Sam oslovil Kate s pripravovaným divadelným projektom, no ona ho odmietla, lebo sa po rozvode chcela viac venovať dcérke. Neskôr sa stretli pri inej príležitosti a preskočila medzi nimi iskra.

Minulý rok v máji sa počas dovolenky na karibskom ostrove Anguilla zosobášili a zdá sa, že Kate je tentoraz veľmi šťastná. Rodinka sa navyše po pár mesiacoch rozrástla o synčeka Joea.

Nové možnosti

„Musím sa priznať, že sa zo mňa stala celkom obyčajná mama,“ tvrdí Kate. „Mixujem malému jedlo, chystám Miu do škôlky a odprevádzam ju až k dverám.“ Popri tom stihla nakrútiť aj niekoľko filmov – okrem snímky Večný svit nepoškvrnenej mysle sa objaví v dobovej dráme Finding Neverland a v muzikáli Romance and Cigarettes. „Som na seba pyšná, že všetko tak skvele zvládam. Darí sa mi robiť svoju robotu, byť dobrou manželkou i matkou.“

Keď sa jej pýtajú na plány do budúcnosti, úprimne sa priznáva: „Chcela by som byť ešte šťastnejšia a silnejšia, ako som dnes. Ale najviac zo všetkého si želám, aby bola moja rodina v poriadku. To, že som stretla Sama, bola jedna z najúžasnejších vecí, aká sa mi kedy mohla stať – vďaka nemu som dnes vyrovnaná a šťastná. A ktovie, možno príde na svet ďalšie bábätko.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu