Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ako celebrity porýľovali Tále

Ibi s Patrikom Švajdom. Zobraziť galériu (5)
Ibi s Patrikom Švajdom.

Ivan Tásler, Ibi Maiga, Zlatica Puškárová, Igor Timko... Takáto hviezdna zostava sa zišla v jeden krásny októbrový deň na Táľoch, aby si - čuduj sa svete - zmerala sily na golfovom ihrisku.

"Pozóóór, Ibi, letí loptička! Hlavu si chráň!" zrúkli spoluhráči na Ibiho Maigu. "Ale keď si ju budem držať rukami, môže sa mi zlomiť prst. Hlava je tvrdšia," zakontroval Ibi.

Nultý ročník golfového turnaja Voces Cup 2004, ktorý minulý týždeň zorganizovali Jozef Soták z golfového ihriska Gray Bear a šéf Universal music Peter Riava, veru nebol z tých "normálnych". Na ihrisko s palicami vybehla vzorka slovenského šoubiznisu a trafiť do golfovej loptičky bol pre väčšinu neriešiteľný problém. Trávnik porýľovali a okoloidúcich ohrozovali najmä Ivan Tásler, spoluhráči z No Name Igor Timko a Vilo Guttray a spevák Gladiatora Miko Hladký. "Ešte som to nehral. Nejako som sa tu ocitol, ale som rád, že si to skúsim. Aspoň raz si možno ťuknem," tešil sa večer pred akciou Ivan Tásler. Spevákovi I.M.T. Smile odhodlanie dlho nevydržalo a už po druhom pokuse o odpal stratil k tomuto športu všetky sympatie. I keď v jeho prípade je športovanie vo všeobecnosti doslova tabu. "Nemám rád šport. Bojím sa, že už je neskoro s niečím začínať," dodal na vysvetlenie.

"Ledva žijem," bedákal po hodinke hry Vilo Guttray, ktorého neurazíme, keď vyhlásime, že na golf talent nemá. "Blbý šport?" spýtali sme sa po ďalšom zluftovaní. "Nie, ja som ,blbý` po včerajšku," priznal sa muzikant, ktorý patril predchádzajúci večer na neformálnej párty k najvytrvalejším konzumentom opojných nápojov. Miko na margo golfu poznamenal diplomaticky: "Je to perfektný šport, ale som v ňom dosť nezručný," povedal nám spevák, ktorý vlastní takzvanú zelenú kartu a minulý rok prešiel golfovými skúškami. Na jeho hre to ale poznať nebolo. "Odkedy som spravil skúšky, tak som sa golfovej palice nedotkol," dodal s úsmevom.

Nepomerne lepšie to išlo Kulymu zo skupiny Desmod a Ibimu Maigovi, ktorý prekvapil aj profesionálov. "Hrám to prvýkrát a som so sebou maximálne spokojný," nadchýnal sa Ibi po tom, ako bez problémov odpaľoval aj na dvesto metrov. Najťažšia na golfe sa mu zdala chôdza. "A to, že sa stále treba zohýnať po loptičky, potom sa postaviť, šliapať dvesto metrov, potom sa zase zohnúť. Nie je to také jednoduché, ako to vyzerá v tej ,blbej` telke," zadychčal nám vysvetľujúco Ibi.

Jediný hráč čiernej pleti si odniesol až dve ocenenia. Prvé v kategórii Najlepšie oblečený golfista, keďže porušil všetky pravidlá tohto športu a behal po ihrisku len v tielku, a druhé mu patrilo za odvahu. "Ibi sa bál chodiť po zatúlané loptičky do lesa, ale nakoniec sa odvážil," vyhlásil Peter Riava pri oceňovaní. Veľmi spokojný bol so sebou aj Kuly. "Aj ja to hrám prvýkrát v živote. Je to super! Spoluhráči sa na mne zo začiatku smiali, ale teraz sa už do toho dostávam," vyhlásil v polovici pretekov. "Na začiatku nám povedali, že máme nachodiť asi desať kilometrov. Myslel som, že to určite v polovici vzdám, ale teraz ma to začalo baviť. Neviem, či mi aj málo nebude," žartoval Kuly, no keď sa po päťhodinových pretekoch dotackal do cieľa, ledva hýbal jazykom. Pravda, okrem únavy sa pod to podpísala aj sedemdecka trnkovice, ktorou sa jeho tím posilňoval počas dňa.

Úplne najvážnejšími hráčmi sa ukázali byť moderátori Markízy Patrik Švajda a Zlatica Puškárová a, samozrejme, rodinka "vidiečana" Janka Kurica. Spokojná bola najmä Jankova manželka Simona Bubánová, ktorej družstvo turnaj vyhralo. Naopak, do smiechu nebolo Zlatici Puškárovej, ktorá nám pred pretekmi porozprávala o svojej športovej minulosti. "Kedysi som bola vychytenou atlétkou. Bola som živelná, ani som nemusela trénovať. Golf som už hrala, mám dokonca zelenú kartu. Aj na Táľoch som si tento šport už vyskúšala, no pamätám sa, že sa mi nedarilo, a tak som radšej hľadala huby, ktoré rástli naokolo," smiala sa moderátorka pred prvým odpalom, a ešte netušila, že ani tentoraz to nebude lepšie. V poslednej tretine preteky vzdala, pretože skoro odpadla od únavy. Keď sme sa tak dívali na zvyšok štartového poľa, na pokraji zrútenia nebola sama a mnohí šoumeni boli radi, že chvíľu od nich nikto nič nechce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu