Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hollywoodska viera: Od Budhu k červenému povrázku!

Cindy Crawford Zobraziť galériu (9)
Cindy Crawford

LOS ANGELES - Svetu šoubiznisu vládne náboženstvo! V tomto roku táto veta platí medzi svetovými celebritami viac ako v minulosti. Módnym hitom sa totiž stalo členstvo v židovskej sekte kabalistov, ktoré na každom kroku propaguje kráľovná popu Madonna.

Začiatkom roka zase hladinu šoubiznisu poriadne rozvíril Mel Gibson svojím kontroverzným filmom o posledných 12 hodinách života Ježiša Krista - The Passion. V čo teda vlastne veria celebrity?

Kresťanstvo

Stačil jeden film, aby sa o kresťanstve hovorilo vo všetkých médiách. Kontroverzný film The Passion sa stal filmovou udalosťou roka a z jeho režiséra Mela Gibsona sa stal vodca kresťanov v šoubiznise. Jeho najbližším spojencom v tomto boji je herec James Caviezel, ktorý si v Passion zahral úlohu Ježiša. Caviezel je známy tým, že z náboženských dôvodov odmieta úlohy s nahými scénami.

Budhizmus

Ázijské náboženstvo zažilo najväčší boom medzi celebritami v minulosti, ale teraz je skôr v útlme. Jeho najvýraznejším propagátorom je herec Richard Gere, ktorý sa už viackrát stretol s duchovným vodcom budhistov dalajlámom a otvorene podporuje oslobodenie Čínou ovládaného Tibetu. Medzi prívržencov Budhu okrem Gera patria i jeho exmanželka Cindy Crawford a predstaviteľ Indianu Jonesa Harrison Ford.

Kabalistika

Stará židovská náboženská náuka je jednoznačným hitom uplynulého roka. O jej propagáciu sa všemožne snaží predovšetkým populárna speváčka Madonna, ktorá prednedávnom dokonca navštívila pravlasť Židov - Izrael. Ako dlho však pri kabalistike vydrží, je naozaj otázne. V minulosti totiž rada vyhlasovala, že je veriacou katolíčkou a ťahalo ju to i k budhizmu. Svoju príslušnosť ku kabalistom dávajú celebrity najavo nosením obyčajného červeného povrázka na ľavej ruke. S netradičnou ozdobou sa na verejnosti okrem Madonny už objavili i speváčka Britney Spears, herečka Demi Moore, modelka Jerry Hall, exmilenka Billa Clintona Monica Lewinsky i manželia Beckhamovci.

Scientológia

Zdá sa, že boom scientológie v šoubiznise už patrí minulosti, ale toto náboženstvo má medzi celebritami stále veľa prívržencov. Spomedzi nich sa naposledy pripomenul Tom Cruise, ktorý v Barcelone otváral nové scientologické centrum. Známymi členmi tohto kultu, ktorý založil Ron Hubbard, sú i Cruisova exmanželka Nicole Kidman a ďalší herec John Travolta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu