Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Celebrity na plese: Týmto trapasom sa vyhnite!

Prešľapy známych osobností Zobraziť galériu (13)
Prešľapy známych osobností

BRATISLAVA – Už túto sobotu otvorí plesovú sezónu prestížny Ples v Opere. Hoci vstup je len pre pozvanú smotánku, ani tá sa na uplynulých ročníkoch nevyhla prešľapom. Topky.sk vám prinášajú prehľad toho, čomu sa treba určite vyhnúť!

Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Manželia Martin a Dagmar Hubovci sú plesovými veteránmi. Smoking s čiernymi doplnkami a dlhé šaty doplnené uzavretými topánkami sú na ples to pravé. Menším prešľapom je však držanie pohárov. Aby nezašpinili pohár odtlačkami prstov a neotepľovali víno, mali by ho držať vždy iba za stopku. Pre porovnanie vám prinášame aj fotografiu podnikateľov Jozefa Majského mladšieho a Borisa Kollára. Bývalý partner Lindy Rezešovej sa totiž na ples pripravil lepšie a pohár držal za stopku. Podnikateľ Majský si až do takých detailov hlavu s etiketou nelámal.
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Profesor Traubner nemôže chýbať na žiadnej prestížnej udalosti. Zdá sa však, že v jeho skrini sa asi nenájde čierny motýlik. Alebo sa tyrkysovými bodkami chcel za každú cenu zladiť s manželkou? Márna snaha! K smokingu sa totiž nosí elegantný čierny motýlik. Čiže vedľa trafili aj páni, ktorí siahli po bordovom doplnku – ak je však aj šerpa k smokingu bordová, dá sa to tolerovať.
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Moderátorka Stanka Pavolová siahla po zaujímavej kreácii. Zdá sa nám však, že je na nej až príliš veľa farbičiek. Nie je to žiaden vážny prehrešok, pretože etiketa farbu nepredpisuje, no odporučili by sme vám na takúto vysokospoločenskú udalosť niečo decentnejšie. Alebo minimálne zjemniť mejkap, aby ste nepôsobili príliš vulgárne. Dámy, pozor však aj na čisto čierne šaty – mohli by ste v záplave čiernych smokingov a frakov úplne zaniknúť.
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Peter Justin Topoľský veru na imidž nekašle. Zostal verný svojmu kovbojskému štýlu a neodpustil si vzorované sako. To je však chyba! Mužské plesové oblečenie by totiž nemalo byť výrazne vzorované. Povolený je prúžok, ale aj to iba vlasový. Vzorka nesmie svietiť už z niekoľkých metrov. Navyše, Justin má aj na košeli lesklé bodky. A čo je veľa, to je veľa!
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Takto teda nie! Topánky na ples určite nesmú byť zošlapané a neodlepená cenovka je úplne najväčší prešľap. Pán, ktorý takto prišiel na Ples v Opere, sa musel pri príprave riadne ponáhľať. Svoj omyl si totiž neuvedomil ani pri fotografovaní a pózoval so širokým úsmevom.
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Regina Ovesny-Straka je elegantná dáma a potvrdzovala to aj na plesoch. Menšie nedostatky sme však našli aj u nej. Podľa tradície totiž biela farba patrí mladým dámam a je znakom debutantky. Navyše, k bielym perlám sa ako doplnok príliš nehodia zlaté hodinky. Pri manažérkach platí, že čas sú peniaze, na plese sa však nie je kam ponáhľať.
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Diana Mórová si vybrala riadne odvážny model. Otázne je, či sa odhalené brucho hodí na Ples v Opere. Uznávame však, že protokol predpisuje iba dĺžku sukne a zaužívaný je výrazný dekolt. Záleží teda len na vás, či sa rozhodnete odhaliť viac než ostatné dámy. Ak ste rada stredobodom pozornosti, užite si to. Ďalej než Diana však nezachádzajte!
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Hoci na fotografii vyzerá moderátorka Erika Judínyová úplne skvelo, prezradíme, že sa na minuloročnom Plese v Opere nevyhla trapasu. „Počas jedného rozhovoru mi povolil zips. Odhalil sa mi celý chrbát a bolo vidno aj kúsok nohavičiek,“ prezradila Erika. Situáciu riešila v zákulisí, kde jej róbu zašili. Ak si nie ste istá tým, že aj vám by sa dostalo takejto rýchlej pomoci, stavte na istotu. Doma si šaty poriadne prezrite, skúste, či švy držia a nesúkajte sa do takých, v ktorých sa nebudete môcť nadýchnuť.
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
V tomto prípade nejdeme Maroša Kramára kritizovať za to, že svoju manželku Natašu Nikitinovú takto temperamentne povykrúcal. Pri tejto fotografii nám ale napadol ďalší prehrešok, a to alkohol. Zabávajte sa tak, ako Maroš bez alkoholu! Pohárik šampanského k plesu patrí, no mali by ste odchádzať v takom stave, akom ste aj prišli – čiže triezvi.
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Svoje pravidlá má na plese aj tancovanie. Ak muž príde na ples s partnerkou, tak tancuje iba s ňou a s dámami pri ich stole. Nie je však možné, aby svoju partnerku nechal sedieť pri stole – musí jej zabezpečiť iného tanečníka. Dámy však tiež musia dodržiavať pravidlá. Ak jedného tanečníka odmietnete so zdôvodnením, že tancujete iba so svojím partnerom, musíte celý večer tancovať iba s ním. Jednoducho si nemôžete vyberať, s kým áno a s kým nie, aby ste niekoho neurazili. A ešte čosi – nikdy netancujte s kabelkou v ruke!
Celebrity na plese: Týmto
Zobraziť galériu (13)
Takto sa chodí na ples! Ivana Počiatková sa zahalila do kožucha a aj v januárovej zime kráčala po červenom koberci iba v sandálikoch – prísť vo vetrovke a čižmách by bol riadny prešľap! Vytiahol sa aj pán minister. Hoci na Ples v Opere je povolený smoking, Ján Počiatek šiel na ešte vyššiu priečku a obliekol si frak. Pri príchode ho doplnil šálom a rukavicami ako skutočný džentlmen.



Ďalšie pravidlá, na ktoré treba dbať:

Muž musí žene najprv pomôcť z jej kabáta, žena následne odchádza k zrkadlu, kde sa upravuje. Muž odloží aj svoj kabát a oba dá do šatne. Lístok si necháva muž, žene ho nedáva, pretože hrozí nebezpečenstvo, že by ho pri odchode v kabelke nevedela nájsť.

Dámska kabelka na ples má byť čo najmenšia, priam miniatúrna. Nie pracovné kabely, aké ženy väčšinou nosia počas týždňa. Stačí rúž, vreckovka a kreditná karta.

Muž sa posadí tak, aby mal ženu po svojej pravici. Pochopiteľne, pomôže jej so stoličkou - tú žene prisunie. A ak niektorá zo žien vstáva od stola, tak nevstávajú všetci muži, ako niekedy vidíme, ale iba ten, kto je jej garde.

Muži by mali vydržať celý čas v saku a odolať nutkaniu uvoľniť si kravatu. Počas jedla sa neopierame lakťami o stôl, dámy sedia iba na tretine stoličky tak, aby sedeli vzpriamene, a vedieme ľahkú konverzáciu.

Kým držíme vidličku v ruke, je naša. Ale v momente, keď sa dotkne podlahy, sú to už akési smeti na zemi a je úplne neprípustné zdvíhať zo zeme akékoľvek predmety. Pravda, pokiaľ to nie je peňaženka. Vidličku opatrne zasunieme pod stôl.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu