Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Koncert Jamesa Blunta: Fanúšičky šaleli!

VIDEO Koncert Jamesa Blunta: Fanúšičky šaleli! Zobraziť galériu (5)
VIDEO Koncert Jamesa Blunta: Fanúšičky šaleli!

BRATISLAVA - Britský spevák James Blunt rozvášnil slovenské publikum nielen svojim hitmi, ako je skladba leta 2005 You're Beautiful. Viaceré z fanúšičiek sa ho mohli aj dotknúť. Blunt včera na Slovensku koncertoval po prvý raz, dnes vystúpi v Prahe, kde ho privítajú po druhýkrát.

Po predskokanoch, britskom triu The Bishops, sa asi 5000 ľudí dočkalo svojho idolu.

"Ahoj Bratislava," pozdravil publikum v bratislavskej Inchebe spevák, ktorý ju zaradil do svojho európskeho turné ku tretiemu albumu All The Lost Souls z jesene 2007. A hoci sa ospravedlňoval, že veľa toho po slovensky nevie, neskôr zakričal aj "Dobrý večer!", "Dobrú noc!" a "Ďakujem veľmi pekne!" 

Spočiatku Blunt, ktorého čaru už podľahli aj topmodelky, nepôsobil ako sexsymbol. Na pódium vyšiel v sivom trochu vyťahanom obleku, do ktorého zahalil svoje telo, vytrénované aj počas pôsobenia v britskej armáde. Keď však spustil svojím trochu zachrípnutým akoby uboleným hlasom balady, ako Carry You Home či You're Beautiful, z publika sa ozývalo nadšené výskanie dievčat. "Ľúbim ťa!" kričala jedna z nich na celú sálu, keď hral na klavíri svoju Goodbye My Lover.

Ženskú časť publika dostal do varu, keď zrazu zoskočil z javiska rovno medzi fanúšičky, pričom sa ho mnohé aj dotkli. Blunt prebehol pomedzi ľudí až k malému pódiu uprostred davu. Jedna z fanúšičiek sa mu postavila do cesty tak, že nemohol prejsť. Jamesovi preto nezostávalo nič iné iba... "Jednoducho som ju pobozkal a posunul tak, aby mi nestála v ceste. Dúfam, že bude mať pekný zážitok" povedal s úsmevom Blunt pre topky.sk na afterpárty, ktorá sa konala po koncerte. 

Jeho vystúpenie netvorili len zaľúbené pesničky. Bývalý dôstojník britskej armády v Kosove pripomenul svoju misiu premietaním záberov zo zničenej krajiny v roku 1999, publikum sa však snažil aj rozosmiať vtipnými pózami a tancom.

Slovenskí fanúšikovia sa tak po Lennym Kravitzovi, Carlosovi Santanovi či Alicie Keysovej dočkali ďalšej hviezdy súčasného hudobného neba. Do Bratislavy prišiel bývalý vojak z Budapešti s celou armádou muzikantov a podporným personálom. K pohode pred koncertom potreboval nielen cigaretku, ale aj dobré jedlo. Organizátori totiž porátali, že spevák a jeho sprievod za pár hodín "prejedia" viac ako 100.000 Sk (3 319 eur).

Jedna z najväčších popových hviezd súčasnosti však má na to vraj nárok, v 18 krajinách sa už jeho debutová platňa dostala na vrchol hudobného rebríčka a v 35 krajinách bodovala v prvej desiatke najpredávanejších platní.

Ak máte video z koncertu, zaveste ho na www.free.sk. Uverejníme ho na Topkách.

 

 

James Blunt - Wisemen, Bratislava 26.10.08

This text will be replaced
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu