Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Toto si Jamnická nezaslúžila: Pohrebná sieň zívala prázdnotou!

Zobraziť galériu (10)

BRATISLAVA – Na poslednú rozlúčku s herečkou Vilmou Jamnickou (†101) prišlo sotva 40 ľudí. S osobnosťou, ktorá bola bezpochyby prínosom pre slovenskú kultúru, sa okrem Juraja Slezáčka neunúvali v bratislavskom krematóriu rozlúčiť žiadni iní hereckí kolegovia.

Žiadna tlačenica sa v pohrebnej sieni nekonala. Práve naopak. Posledné zbohom prišli dať herečke Vilme Jamnickej doslova len tí najbližší. Jej hereckých kolegov by sme v hŕstke smútiacich hľadali márne.

Aj z toho mála, ktoré bolo včera doobeda zastúpené v historickej budove SND Máriou Kraľovičovou, Štefanom Bučekom, Leopoldom Haverlom, Božidarou Turzonovovou a Jurajom Slezáčkom, sa do bratislavského krematória dostavil na 15:00 iba posledný spomínaný.

Preto sme sa ho narovinu spýtali, či si nemyslí, že by bolo vhodné, keby sa s osobnosťou Jamnickej formátu prišlo rozlúčiť viac kolegov z hereckej brandže. „Niektorí tak urobili už v divadle,“ zastával sa ich Slezáček, no vzápätí dodal: „Nemyslím si, že nás bolo v krematóriu príliš veľa.“ Dôvody chabej účasti pritom pripisoval divadelným prázdninám.

Vilma Jamnická zomrela 12. augusta v Bratislave zhruba o ôsmej hodine ráno. Opustila nás v spánku - zlyhalo jej srdce. Ešte deň pred smťou ju navštívil synovec Miroslav Dudáš. „Normálne sme sa spolu rozlúčili. Bola plná života. Nikdy by som nepovedal, že ju vidím poslednýkrát,“ povedal nedávno pre topky.sk.



slezacek 2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu