Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Iveta Bartošová: Boj o syna nekončí!

Iveta Bartošová Zobraziť galériu (6)
Iveta Bartošová

PRAHA – Súdna bitka o Artura Štaidla (11) pripomína nekonečný príbeh. Pojednávanie, ktoré malo rozhodnúť, či ho do starostlivosti dostane Iveta Bartošová (42) alebo Ladislav Štaidl (62), sa nekonalo. Prečo?

Deň pred plánovaným súdnym pojednávaním sudkyňa rozhodla, že Artur zostane ešte mesiac u otca. Ladislav Štaidl má syna v starostlivosti na základe predbežného rozhodnutia. Podľa sudkyne je potrebný ďalší posudok o tom, kto z rodičov je spôsobilejší Artura vychovávať.

„Sociálna pracovníčka prítomná na konaní žiadala zrušenie predbežného opatrenia, pretože dôvody už pominuli,“ tvrdil Bartošovej právnik českým novinárom. To by znamenalo, že Iveta má v spore o syna šancu. Preto aj s právnikom podali návrh na zrušenie predĺženého predbežného opatrenia. Sudkyňa musí o návrhu rozhodnúť do siedmich dní.

Rozhodnutie o definitívnom zverení Artura do výchovy jedného z rodičov však bolo odložené na neurčito. V praxi to znamená, že aj keď Iveta o sedem dní syna dostane, nič nemá vyhraté. Pôjde totiž opät len o dočasné riešenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu