Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lennona sledoval FBI

John Lennon
John Lennon

NEW YORK - Johna Lennona († 1980) sledoval FBI, pretože predstavoval hrozbu pre americkú vládu! Toto prekvapujúce odhalenie prináša nový dokumentárny film o živote niekdajšieho lídra legendárnych Beatles po tom, čo sa presťahoval do USA.

Dokumentárna snímka USA verzus John Lennon bude mať premiéru tento mesiac a na jej tvorbe sa podieľala aj vdova po umelcovi Yoko Ono. Ústrednou témou je premena Lennona zo speváka na politického aktivistu, čo americkým úradom údajne prekážalo. „Myslím, že svet miloval Beatles, pretože boli šarmantní a sladkí. Niektorým ľuďom sa však neskôr nepáčilo, že už viac takými neboli,“ povedala Yoko, ktorá sa nevyhla ani kritike ostatných členov Beatles. „Obaja sme boli rebelantmi. Nedá sa to však povedať o ostatných, ktorí sa odmietali pripojiť k Johnovej kritike vietnamskej vojny,“ vyhlásila.

Po rozpade Beatles sa pár začiatkom 70. rokov presťahoval do New Yorku a John mal pocit, že ho sledujú vládni agenti. Odtajnené dokumenty jeho podozrenie potvrdzujú. Republikánsky senátor Strom Thurmond z vtedajšej administratívy prezidenta Nixona sa dokonca postaral o to, aby úrady zrušili Lennonovi víza za dávne zatknutie za drogy v Anglicku. Lennon však začal súdny boj o svoje zotrvanie v USA a v roku 1976, keď už prehrmela Nixonova aféra Watergate a vojna vo Vietname bola skončená, súd vyhral. Sudca dokonca označil spevákovu snahu za „dôkaz jeho viery v americký sen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu