Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Heath Ledger: Rodina sa háda o dedičstvo

Heath Ledger Zobraziť galériu (10)
Heath Ledger (Zdroj: Profimedia)

MELBOURNE - Strýkovia zosnulého Heatha Ledgera vystúpili proti tomu, aby hercov otec Kim spravoval dedičstvo. Dôvodom je podľa nich neschopnosť Kima Ledgera narábať s majetkom.

Pred pätnástimi rokmi sa Kim Ledger po smrti svojho starého otca stal správcom rodinného majetku. Sir Frank Ledger bol uznávaným inžinierom v Perthe a zanechal majetok v hodnote dvoch miliónov dolárov (viac ako 40 miliónov korún). "Potopil všetko do obrovských dlhov," povedal pre magazín People jeden z bratov Kima Ledgera Mike. Frankove dcéry potom požiadali súd o zbavenie Kima správcovstva, čomu podľa denníka The Australian súd vyhovel a zakázal mu narábať s majetkom starého otca.

Dvadsaťosemročný Heath Ledger zomrel v januári po užití nevhodnej a smrteľnej kombinácie liekov. Závet, v ktorom zanechal všetok majetok rodičom a sestrám, napísal ešte pred vzťahom s herečkou Michelle Williams, z ktorého ostala dvojročná dcéra Matilda. Ledgerov strýko Mike uviedol, že rodine nejde pri žiadosti o zrušenie Kimovho správcovstva o žiaden zisk. "Naším jediným záujmom je, aby bolo dobre postarané o Matildu," dodal Mike Ledger. Proti Kimovi sa postavil aj ďalší brat Hayden. "Keď sa ma Michellin otec Larry opýtal, či je Kim schopný riadiť Heathov majetok, povedal som, že určite nie, pokiaľ s ním bude zaobchádzať ako s naším," povedal Hayden Ledger.

Správca Heathovho závetu Austrálčan Robert John Collins, ktorý Ledgerovcov pozná viac ako 30 rokov, povedal, že obvinenia Mika a Heydena sú len "odpad". Kim a jeho bratia sa po spore odcudzili. Mike tvrdí, že hercova najbližšia rodina nepozvala 17 rodinných príslušníkov ani na Heathov pohreb v Perthe. "Som jeho krstným otcom. Nemali sme možnosť ani príležitosť vzdať mu úctu. A poviem vám, to je naozaj hrozné," dodal Mike Ledger.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu