Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Na Oscaroch spomínali na Ledgera, zabudli však na Renfra!

Heath Ledger Zobraziť galériu (9)
Heath Ledger (Zdroj: TASR)

LOS ANGELES - Internetové blogy zaplnili v pondelok diskusie o tom, prečo v spomienkovom zostrihu počas udeľovania Oscarov chýbal Brad Renfro.

Problémový 25-ročný herec zomrel 15. januára na následky predávkovania heroínom a morfínom. Austrálčan Heath Ledger, ktorý skonal o týždeň neskôr na predávkovanie liekmi na predpis, sa objavil v poslednom zábere trojminútového zostrihu ako nezabudnuteľný kovboj z oscarovej Skrotenej hory (2005).

"Bohužiaľ, nemôžeme zahrnúť všetkých," reagovala hovorkyňa Akadémie filmových umení a vied Leslie Unger. Ako dodala, cieľom tradičného zostrihu je vzdať poctu jednotlivcom, ktorí pracovali v rôznych profesiách filmového priemyslu, nielen hercom. Zostrih, ktorý pripomenul 43 ľudí, vrátane maskérov, kaskadérov a niekoľkých agentov, uviedla držiteľka Oscara Hilary Swank. Podľa Unger nebolo podmienkou, aby spomenutí ľudia boli členmi Akadémie alebo nominovaní na Oscara.

Podľa internetovej stránky TMZ mohli byť dôvodom Renfrove problémy, no reakcie čitateľov upozorňovali najmä na skutočnosť, že v porovnaní s Ledgerom, "Renfro nebol dosť veľká hviezda". Tvrdenia, že Renfra do zostrihu nezaradili pre jeho problémy s drogami, odmietla aj Unger. Renfro sa preslávil ako 12-ročný hlavnou úlohou v mysterióznom trileri Nebezpečný klient (1994). Posledné výraznejšie úlohy stvárnil pred viac ako desaťročím a v posledných rokoch účinkoval najmä vo vedľajších úlohách menších filmových, či televíznych projektov.

V zostrihu chýbal aj na Oscara nominovaný Roy Scheider. Dôvod, prečo Akadémia nepripomenula hviezdu Čeľustí (1975 a 1978), bol však jednoduchý. Sedemdesiatpäťročný herec zomrel 10. februára, čo už nezapadlo do časového rámca zostrihu - od 1. februára 2007 do 31. januára 2008.

Časť spomienkového zostrihu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu