Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Malawská ministerka dáva Madonninej adopcii zelenú

Madonna Zobraziť galériu (42)
Madonna (Zdroj: SITA)

LILONGWE - Malawská ministerka dnes ocenila snahy známej speváčky Madonny o podporu sirôt v tejto africkej krajine. Podľa nej by bolo nesprávne, ak by vláda zamietla hudobníčkine snahy o adopciu malawského chlapca.

Madonna, ktorá požiadala o adopciu asi dvojročného Davida Banda, moderovala minulý týždeň charitatívne podujatie, ktoré vyzbieralo milióny dolárov pre UNICEF a speváčkin projekt na podporu sirôt v Malawi. "Táto krajina jej vďačí za veľa. Veľmi málo slávnych ľudí by obetovalo svoj čas na stretnutie s ďalšími celebritami, aby vyzbierali peniaze pre chudobnú krajinu ako Malawi, ktorú pozná len veľmi málo ľudí," uviedla ministerka Patricia Kaliati pre spravodajskú agentúru Reuters. "Bolo by pre Malawi zlé, ak by sa odvážilo odmietnuť tejto úžasnej žene práva stať sa matkou Davida a mnohých iných malawských detí," uviedla Kaliati.

Madonna sa má v apríli objaviť pred súdom, ktorý má rozhodnúť o Bandovej adopcii. Adoptívny proces začala v roku 2006 po stretnutí s chlapcom v miestnom sirotinci. V súčasnosti žije David s Madonnou a jej manželom Guyom Ritchiem v Londýne. Adopcia je kontroverzná, pretože kritici obviňujú vládu z obchádzania práva, ktoré zakazuje cudzím štátnym príslušníkom adoptovať si deti z krajiny. Odhaduje sa, že v Malawi žije asi milión sirôt, z ktorých množstvo je nakazené vírusom HIV. Vláda pracuje na zmene práv týkajúcich sa adopcií.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu