Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

S Ledgerom sa rozlúčili stovky ľudí

Posledná rozlúčka s hercom Heathom Ledgerom. Zobraziť galériu (20)
Posledná rozlúčka s hercom Heathom Ledgerom. (Zdroj: SITA)

PERTH - Stovky trúchliacich ľudí, vrátane rodiny a celebrít, sa zhromaždili kvôli poslednej rozlúčke s hercom Heathom Ledgerom na dnešnom spomienkovom obrade, ktorý pripomenul jeho život a prácu.

Hercova bývalá snúbenica Michelle Williams prišla s policajným sprievodom spolu s jeho rodičmi Kimom a Sally Ledger a sestrou Kate do Penhros College - dievčenskej katolíckej školy, kým do Ledgerovho rodného Perthu prichádzalo niekoľko stoviek smútiacich fanúšikov. Williams v čiernobielych šatách a slnečných okuliaroch sa opierala o Ledgerovu staršiu sestru. Medzi celebritami, ktoré sa zúčastnili obradu bola aj Cate Blanchett, Ledgerova kolegyňa z filmu I'm Not There. Rozprávala o časoch, ktoré strávili spoločne v New Yorku a Los Angeles.

Ďalšou bola austrálska modelka Gemma Ward, bývalá priateľka dvadsaťosemročného herca, ktorý minulý mesiac zomrel po užití kombinácie šiestich liekov. Všetci trúchliaci si mohli pozrieť 75-minútové video, ktoré pripravila rodina a priatelia, na ktorom boli scény z jeho filmov i zábery dcéry Matildy. Znela zmes obľúbenej hudby herca ako skladba Times Are A Changing od Boba Dylana, Here Comes the Sun od Beatles, Wish You Were Here od Pink Floyd a Old Man Neila Younga.

Potom nasledovala súkromná kremácia, ktorej sa zúčastnilo iba desať najbližších príbuzných. Zvyšok prítomných sa odobral do neďalekej reštaurácie na smútočnú hostinu.

Telo Heatha Ledgera našli 22. januára v jeho apartmáne v New Yorku. Smrť mladého herca spôsobilo neúmyselné predávkovanie predpísanými liekmi proti bolesti a úzkosti s tabletkami na spanie. Po hercovi ostala dvojročná dcéra Matilda, ktorú mal s bývalou snúbenicou Michelle Williams. Pár sa zoznámil počas nakrúcania filmu Skrotená hora, za ktorú bol Ledger nominovaný na Oscara.

Ledgerova smrť šokovala filmových fanúšikov a jeho známych hercov po celom svete a pridala jeho meno na zoznam filmových hviezd, ktoré zomreli v mladom veku, ako Marilyn Monroe a James Dean. Informovala o tom agentúra Reuters.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu