Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rodičia Dianinho šoféra žiadajú nezávislé krvné testy

Princezná Diana Zobraziť galériu (15)
Princezná Diana

PARÍŽ - Rodičia Dianinho šoféra Henriho Paula dnes uviedli, že francúzske úrady odmietli ich žiadosť o nezávislé krvné testy na potvrdenie, či ich syn mal v krvi alkohol počas smrteľnej nehody v parížskom tuneli.

Jean a Giselle Paul povedali pred vyšetrovacou komisiou, že ich syn nebol alkoholik a že francúzske úrady sa mýlili, keď oznámili, že 31. augusta 1997 bol opitý. Viezol vtedy princeznú Dianu a jej priateľa Dodiho Al Fayeda. Dve vyšetrovania francúzskej a britskej polície ukázali, že Henri Paul bol opitý a išiel príliš rýchlo, keď vrazil autom do stĺpa parížskeho tunela.

Právny zástupca jeho rodičov Richard Keen sa ich dnes spýtal, či si spomínajú na to, ako francúzskym úradom vysvetľovali, že nemajú záujem o konšpiračné teórie, ale chceli nezávislé testy, ktoré by ich uistili o pravdivosti alebo nepravdivosti obvinení. "Áno, ale nikdy sme ich nemali," odpovedala Giselle Paul prostredníctvom videoprenosu. Dvojica uviedla, že stále čaká na povolenie od francúzskych úradov na nezávislé analýzy krvi, ktoré odobrali ich synovi. O tom, že krvné testy boli sfalšované, je presvedčený aj Dodiho otec Mohamed Al Fayed. Podľa jeho presvedčenia bola smrť Diany a jeho syna tajným sprisahaním, ktoré zorganizoval Princ Filip, manžel kráľovnej Alžbety II.

Vyšetrovanie okolností Dianinej smrti, ktoré si vyžaduje britské právo pri každej neočakávanej smrti, sa začalo minulý rok a malo by trvať do konca jari.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu